Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Δρέπανος


Τελευταία ενημέρωση Αύγουστος 2020. Το "Κεντρικόν" δεν λειτούργησε. Οι αλλαγές στο τέλος του άρθρου.

Ο Δρέπανος είναι μια τεράστια παραλία μήκους 4 χμ. μαζί με το Μακρυγιάλι το οποίο είναι βασικά η ίδια παραλία. Η ονομασία αλλάζει μόνο και μόνο για λόγους κατατοπισμού στο σημείο που παρεμβάλλεται στον δρόμο ένας υποσταθμός της ΔΕΗ που θα πρέπει να παρακάμψετε για λίγο για να συνεχίσετε παραλιακά για το Μακρυγιάλι.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η παραλία του Δρέπανου πήρε γαλάζια σημαία για το 2017 μιας και, εκτός από την ποιότητα του νερού, προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές που απαιτούνται για να δοθεί ο τίτλος αυτός. Το καλοκαίρι υπάρχει καθημερινή φθηνή τακτική αστική συγκοινωνία με σύγχρονο λεωφορείο μεταξύ Δρεπάνου και Ηγουμενίτσας. Δρέπανο και Σταθμός ΚΤΕΛ στην πόλη είναι τα δύο άκρα της διαδρομής.

Μετά το κάμπινγκ, για το οποίο αναφέρομαι σε ξεχωριστό μήνυμα, το πρώτο μαγαζί που θα συναντήσετε είναι το "Κεντρικόν" το οποίο βρίσκεται εδώ από πολύ παλιά. Είναι ένα πλήρες συγκρότημα με καφετέρια, εστιατόριο, παιδική χαρά και βέβαια ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία.

Ο χώρος της καφετέριας στρωμένος με τεχνητό πράσινο είναι πολύ όμορφος με φυσική σκιά κάτω από τα δεντράκια του αλλά και σκέπαστρα σε πολλά σημεία. Οι ομπρέλες στην παραλία δεν χρεώνονται εξτρά αλλά είναι μαζί με την παραγγελία σας με την τιμή του καφέ.

Η παραλία του Δρέπανου είναι η χαρά των παιδιών, μιας και είναι πολύ ρηχή, με ζεστά νερά και ψιλή άμμο που προσφέρεται για παιχνίδια κάθε είδους, καθώς και "γλυπτική"όπως βλέπετε παρακάτω.


Το συγκεκριμένο σημείο έχει έναν λόγο παραπάνω να είναι η χαρά των παιδιών, γιατί το "Κεντρικόν" διαθέτει και παιδική χαρά η οποία είναι επίσης στρωμένη με τεχνητό χλοοτάπητα, ενώ δίπλα της υψώνεται ο πύργος του ναυαγοσώστη, άλλο ένα υπέρ της παραλίας.

Τη στιγμή της επίσκεψής μου ο πύργος του ναυαγοσώστη δεν ήταν ακόμα επανδρωμένος, οπότε επωφελήθηκα της ευκαιρίας να ανέβω και να κάνω μερικές λήψεις από ψηλά.

Αρχές Ιουνίου και η παραλία είναι γεμάτη με κόσμο σ' αυτό το σημείο, το οποίο συγκεντρώνει και τους περισσότερους επισκέπτες μετά το γκρέμισμα των άλλων beach bar που βρισκόταν πιο πέρα. Αλλά γι' αυτά θα μιλήσουμε παρακάτω.

Ο χαμηλός τοίχος που βλέπετε στα δεξιά της παρακάτω εικόνας ανήκει στο εστιατόριο το οποίο διαθέτει τεράστιους σκεπαστούς χώρους και πάνω από την παραλία αλλά στο πλάι του κτιρίου, δίπλα από την παιδική χαρά, και εξυπηρετεί πάρα πολύ κόσμο.


Οι  μικροπωλητές κάθε είδους και φυλής είναι συνηθισμένο φαινόμενο εδώ, ιδίως στην υψηλή σεζόν, οι οποίοι βέβαια γίνονται άφαντοι αν δουν περιπολικό στην περιοχή.

Συνεχίζοντας τον δρόμο μετά το "Κεντρικόν", όσο απομακρυνόμαστε, τα πράγματα είναι πιο ήσυχα. Ο δρόμος βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα ξηράς ανάμεσα στην παραλία και τη λιμνοθάλασσα που βρίσκεται πίσω της. Στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου υπάρχει δεντροστοιχία και πολύς χώρος για να αφήσετε τα αυτοκίνητά σας κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Πύργοι ναυαγοσώστη υπάρχουν κι άλλοι κατά μήκος της παραλίας, αλλά η περίοδος λειτουργίας τους σ' αυτά τα πιο ήσυχα κομμάτια είναι μικρότερη και όχι πάντα σίγουρη. Μπορεί να τους βρείτε επανδρωμένους μόνο την υψηλή σεζόν και εφόσον ο δήμος διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια.

Πιο πέρα η δεντροστοιχία κατά μήκος του δρόμου σταματά και το τοπίο είναι πιο ερημικό με πιο σπάνιες σκιές.

Εδώ συναντάμε και τα ερείπια του πρώτου Beach Bar το οποίο γκρεμίστηκε, όπως και το επόμενο, πριν από 2 χρόνια περίπου.

Τα αίτια της έξωσης, από ότι μπορείτε να πληροφορηθείτε και από το άρθρο του thespro.gr ήταν οικονομικά, μιας και τα χρωστούμενα στον δήμο είχαν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το κακό είναι ότι μετά το γκρέμισμα ο χώρος δεν καθαρίστηκε ακόμα και έχουμε αυτές τις άσχημες εικόνες που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Το επόμενο beach bar που βρισκόταν στο τέλος της παραλίας του Δρέπανου, κάτω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ ήταν επίσης γκρεμισμένο, αλλά εδώ υπήρχε κινητικότητα μιας και κάποια μηχανήματα είχαν αρχίσει, έστω και 2 χρόνια αργότερα, να καθαρίζουν τον χώρο από τα μπάζα και τα συντρίμμια. Το κακό βέβαια είναι ότι επέλεξαν το καλοκαίρι να το κάνουν αυτό!

Από ό,τι πληροφορήθηκα από κάποιους εργάτες που ετοίμαζαν το κτίριο με τις δημόσιες τουαλέτες για να λειτουργήσει ξανά, θα παραμείνει μάλλον μόνο το κύριο κτίσμα που βλέπετε στην εικόνα, πιθανώς για τον επόμενο ενοικιαστή της επιχείρησης.

Δεν είναι απίθανο τις επόμενες μέρες να ξεφυτρώσει κι άλλη καντίνα και ομπρέλες ανάμεσα στην αρχή και το τέλος της παραλίας του Δρέπανου, αλλά αυτή τη στιγμή το επόμενο σημείο μετά το "Κεντρικόν" όπου μπορείτε να βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα για το καφεδάκι σας βρίσκεται εδώ, στο τέλος της παραλίας. Οι ομπρέλες θα σας στοιχίσουν 5 ευρώ και το καφεδάκι 1 ευρώ.


Εδώ θα βρείτε και ευκαιρίες για θαλάσσια σπορ με τιμές προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα, μιας και η παραλία σχεδόν στο σύνολο των επισκεπτών της χρησιμοποιείται από Έλληνες. Κανό, φουσκωτά, σαμπρέλες κτλ. θα σας στοιχίσουν 10 ευρώ το άτομο και μόνο το θαλάσσιο σκι είναι στα 20 ευρώ.

Σ' αυτό το σημείο τελειώνει και η παραλία του Δρέπανου. Μετά από τη μικρή παράκαμψη του υποσταθμού της ΔΕΗ αρχίζει το Μακρυγιάλι που αναφέρομαι σε ξεχωριστό άρθρο.


Το παρακάτω σύντομο βίντεο είναι τραβηγμένο από τον πύργο ναυαγοσώστη του "Κεντρικόν" στην αρχή της παραλίας του Δρέπανου.




Αύγουστος 2020: 

Το καλοκαίρι του 2020 το "Κεντρικόν" παρέμεινε κλειστό, όχι μόνο ως καφετέρια - εστιατόριο αλλά και χωρίς ξαπλώστρες - ομπρέλες. Τα μπάζα από τα κατεδαφισθέντα beach bar καθαρίστηκαν και υπάρχουν πολλές καντίνες με ξαπλώστρες κατά μήκος της παραλίας, ενώ φαίνεται ότι ο κόσμος μετατοπίστηκε περισσότερο προς το Μακρυγιάλι!
Επίσης υπάρχουν θαλάσσια παιχνίδια για παιδιά, λίγο μετά το κλειστό "Κεντρικόν". 



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK