Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Αρτολίθια

Artolithia
  Η παραλία Αρτολίθια  παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Το ωραίο σ' αυτήν την παραλία είναι ότι λόγω του προσανατολισμού της αλλά και του φράγματος που δημιουργούν κάποια μεγάλα βράχια παράλληλα προς την ακτή, την κάνουν ιδανικό καταφύγιο για εκείνα τα απογεύματα που πιάνει πολύ κύμα.

  Εκτός από αυτό, είναι η αλήθεια ότι μου αρέσει να σταματά κάπου το μάτι μου όταν αντικρίζω τη θάλασσα και αυτοί οι βράχοι είναι ιδανικοί "σταθμοί" γι' αυτό.

  Στην παραλία δεν υπάρχει ούτε καντίνα. Πιστεύω ότι είναι αδικημένη από άποψη ανάπτυξης αλλά περιμένει τη σειρά της, όταν στις υπόλοιπες κοντινές παραλίες θα αρχίσει να γίνεται το αδιαχώρητο. Το ότι αυτό θα γίνει, είναι σίγουρο. Γι' αυτό τα μεγάλα έργα λέγονται "Μεγάλα": Με την Εγνατία τελειωμένη ακόμα και ο Θεσσαλονικιός μπορεί να κάνει τη βουτιά του στις υπέροχες παραλίες του Ιονίου με 3 ώρες ταξίδι μόνο ή ο Αγρινιώτης σε μία ώρα και κάτι μέσω της Ιονίας οδού.

  Ένα απόγευμα που φύσαγε πολύ και είχε μπόλικο κυματάκι είπα να κάνω μια φωτογραφική περιήγηση στα Αρτολίθια για να διαπιστώσω κατά πόσο ισχύει το ότι είναι μια παραλία - καταφύγιο για μέρες με κύμα.

  Πράγματι όπως βλέπετε και στις εικόνες το "φυλαγμένο" μέρος της παραλίας πίσω από τα βράχια είναι ακύμαντο ενώ μπροστά από τα βράχια και δεξιά στην κατεύθυνση προς Ριζά που είναι το ανοιχτό μέρος της, τα "προβατάκια" κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

  Ο καιρός έφερε αρκετούς κολυμβητές στην παραλία όπως βλέπετε. Ξαπλώστρες και καντίνα δεν υπάρχουν και φέτος, υπάρχει όμως μια ταβέρνα λίγο πιο πάνω στην ανηφόρα του δρόμου.



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK