Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Preveza Beach Hotel

Preveza-BeachΤο Preveza Beach  είναι ένα ξενοδοχείο που έχει χτιστεί το 1968, και άρχισε τη λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στην παραλία της Καστροσυκιάς, που ως τότε ήταν άγνωστη. Ήταν αυτό που έφερε τους πρώτους ξένους τουρίστες στην περιοχή, αλλά δεν υπήρχε άλλη ανάλογη επένδυση τέτοιου μεγέθους στη συνέχεια. Έχει 260 δωμάτια και 4 σουίτες. Τα 80 από τα δωμάτιά του έχουν θέα στη θάλασσα. Εκείνη την εποχή ήταν (και είναι ακόμα) μεγαθήριο. Οι επισκέπτες του τότε ήταν μόνο ξένοι, νομίζω Γάλλοι οι περισσότεροι, και η παραλία ήταν κλειστή στις άκρες της με τον φράχτη να συνεχίζει και μερικά μέτρα μέσα στο νερό ώστε να δυσκολεύει την πρόσβαση στους μη πελάτες του ξενοδοχείου. Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν και τα συρματοπλέγματα έφυγαν, έτσι η παραλία έγινε προσιτή για όλους και έμεινε με το όνομα "Η παραλία του Preveza Beach".

Δυστυχώς από ότι μαθαίνουμε, το Preveza Beach παρόλο που είχε ανοίξει ξανά εδώ και μερικά χρόνια, σταμάτησε ξανά τη λειτουργία του με τη λήξη της σεζόν του 2016. Θα το επισκεφτούμε ξανά φέτος να δούμε τι γίνεται με την πρόσβαση στην παραλία και αν παραμείνουν κάποιες από τις υποδομές του. Το άρθρο θα ανανεωθεί σύντομα.

Ο πεζόδρομος οδηγεί κατευθείαν στην εξέδρα με τις ομπρέλες που βλέπετε και είναι πολύ ωραία για να την αράξει κανείς στην ξαπλώστρα του αλλά όχι την ημέρα που την επισκέφτηκα γιατί το κύμα έσκαγε και έκανε όλον τον τόπο μούσκεμα! Αυτές οι ομπρέλες πάντως έχουν κάτι το ιδιαίτερο, δε βρίσκετε; Δεν τις συνάντησα σε καμία άλλη πλαζ μέχρι τώρα!

Ο γιαλός είναι με ψιλή άμμο με αρκετό πλάτος. Για το μήκος μην το συζητάτε. Η παραλία αυτή αρχίζει από την Καστροσυκιά λίγο πιο βόρεια και φτάνει μέχρι τον Μύτικα πολλά χιλιόμετρα πιο νότια.

Εκτός από την παραλία, μπορείτε να κάνετε το μπανακι σας και στην πισίνα του ξενοδοχείου. Υπάρχει μια μικρή στην καφετέρια αλλά και μια μεγαλύτερη δίπλα με μπαράκι.


Στο ξενοδοχείο υπάρχει και εστιατόριο. παιδική χαρά, γήπεδα τένις και γενικά αρκετοί όμορφοι και περιποιημένοι χώροι:

Μπορεί από αρχιτεκτονικής άποψης το κτίσμα να είναι out σήμερα με το ορθογώνιο σχήμα του, αλλά την εποχή που χτίστηκε όλα έτσι γινόταν. Δεν παύει όμως, ιδίως μετά την ανακαίνιση να είναι εξυπηρετικό με τους πολλούς χρηστικούς χώρους του και βέβαια διαθέτει μπροστά του μια πολύ καλή παραλία για μπάνιο και όχι μόνο.

Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK