Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Χειμαδιό

Chimadio
Η παραλία του Χειμαδιού  βρίσκεται λίγο πιο νότια από τη Λυγιά, σε λιγότερο από 2 χιλιόμετρα απόσταση από την κεντρική διασταύρωση του χωριού όπου υπάρχει και πινακίδα που σας καθοδηγεί αριστερά όπως θα κατεβείτε από την εθνική Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας.
Νομίζω ότι το έχω αναφέρει, αλλά δεν είναι κακό να το επαναλάβω ότι πολλές από τις παραλίες της  περιοχής παίρνουν το όνομά τους από το χωριό που βρίσκεται συνήθως αρκετά χιλιόμετρα ψηλότερα στο βουνό. Γι' αυτό λοιπόν προσοχή στις πινακίδες. Άλλο "Βράχος" κι άλλο "Παραλία Βράχου". Άλλο "Χειμαδιό" κι άλλο "Παραλία Χειμαδιού". Αν και κανένας πια δεν κάνει τη διάκριση στον καθημερινό διάλογο μιας και οι παραλίες επισκίασαν τα χωριά που τις βάφτισαν. Έτσι όταν ο άλλος λέει "στο Βράχο" εννοεί την παραλία. Οι επίσημες πινακίδες όμως κρατάνε ακόμα τα προσχήματα (συνήθως).

Στο Χειμαδιό πινακίδα υπάρχει και κοντά στο καλύτερο σημείο της παραλίας όπου ακριβώς δίπλα στο δρόμο υπάρχει ένα καφε - μπαρ, το Αγνάντι, με ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία για τους πελάτες του. Μου άρεσε η πινακίδα με το μενού στην παραλία γι' αυτό και την παραθέτω εδώ. Βέβαια δεν ξέρουμε αν οι τιμές θα είναι οι ίδιες του χρόνου!


Το μοτίβο με τα βράχια στο νερό το συναντάμε συχνά σε όλες τις παραλίες από τα Ριζά μέχρι τη Λυγιά. Η παραλία του Χειμαδιού που βρίσκεται ανάμεσά τους φαίνεται να έχει ένα αρκετά καθαρό τμήμα με λίγα σκόρπια βράχια κάτω από το μαγαζί με τις ομπρέλες. Ο γιαλός είναι αμμουδερός με ψιλή άμμο και γενικά το περιβάλλον σε προδιαθέτει θετικά για κολύμπι.

Ίσως βρείτε ακόμα καλύτερα κομμάτια πιο δεξιά ή πιο αριστερά, δεν έψαξα όλη την παραλία. Ο δρόμος περνάει ακριβώς δίπλα της οπότε παρκάρετε όπου βρείτε και δοκιμάζετε. Συνεχίζοντας το δρόμο πιο νότια, λίγο πιο κάτω θα συναντήσουμε τα κάμπινγκ Ακρογιάλι και Corali που θα αναφερθώ σε ξεχωριστά μηνύματα και ακόμα πιο κάτω τα Αρτολίθια. Στημένες ομπρέλες με ξαπλώστρες από εδώ και κάτω θα βρείτε μόνο στην Καστροσυκιά που είναι ακόμα πιο νότια.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK