Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Μονολίθι

Όπως αναφέρθηκε και στο άρθρο για την παραλία του Δάσους Μονολιθίου, η μισή σχεδόν από αυτήν την τεράστια παραλία των 13 χμ. είναι γνωστή ως "Μονολίθι" από παλιά. Για πρακτικούς λόγους ονομάζουμε Δάσος Μονολιθίου, τα πρώτα 2,5 χμ. από το λιμανάκι του Μύτικα μέχρι το τέλος του δάσους, και "Μονολίθι" από εκεί και πάνω.

Το Μονολίθι είναι γνωστό για τα κύματά του τις απογευματινές ώρες. Δεν είναι πάντα ο κανόνας αλλά οι πιθανότητες είναι αρκετά μεγάλες για κύμα το απόγευμα. Το τμήμα που εξετάζουμε εδώ λοιπόν είναι από το Δάσος του Μονολιθίου μέχρι τις "Τσούκες", δηλ. το τμήμα πριν το Κανάλι για το οποίο υπάρχει ξεχωριστό άρθρο.

Κινούμενοι προς βορρά, το πρώτο beach bar που συναντάμε είναι το Nikopolis Club. Ε! δεν το λες και beach bar απλά! Είναι ένα ολόκληρο συγκρότημα με κτίρια, καφετέρια, εστιατόριο, πισίνες κτλ. και επειδή αποτελεί ένα κεφάλαιο από μόνο του, το παρουσιάζω σε ξεχωριστό άρθρο.

Ο γιαλός σε όλο το Μονολίθι είναι αυτός που περιέγραψα και στο Δάσος Μονολιθίου: Χοντρή άμμος που δεν ενοχλεί, ίσα ίσα είναι βολική γιατί δεν κολλάει στο δέρμα, και νερά που βαθαίνουν πολύ γρήγορα.

BARACUDA
Λίγο πιο πάνω βρίσκουμε το Baracuda το οποίο φαίνεται και από την εθνική οδό. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά την έξοδό σας από τον δρόμο, ιδίως αν κινείστε προς βορρά και χρειαστεί να στρίψετε αριστερά προς τη θάλασσα. Λόγω της ευθείας, πολλά αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, ενώ κάποιοι οδηγοί χαζεύουν ταυτόχρονα και τη θάλασσα! Φροντίστε να κάνετε αισθητή την πρόθεσή σας να στρίψετε και να έχετε και τον νου σας στον καθρέφτη για τους ερχόμενους από πίσω για να επιβεβαιώσετε ότι έγινε αντιληπτή η πρόθεσή σας.

Το bar με το πάτωμα και το στέγαστρό του, σανιδένια και τα δύο, απλώνει τα τραπεζάκια και τις καρέκλες του σε έναν αρκετά ευρύχωρο χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας.

Υπάρχουν περιποιημένοι χώροι πρασίνου...

...καθώς και πύργος ναυαγοσώστη

Η σκιά στις ξαπλώστρες είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό με ομπρέλες, αν και υπάρχουν και κάποια στέγαστρα σε στιλ "καμπίνας".


MONOLITHI 
Το επόμενο είναι το Monolithi beach bar. Η πινακίδα του beach bar βρίσκεται κιόλας πάνω στο δρόμο για να σας καθοδηγήσει. Κι αυτό δίπλα στην εθνική οδό. Προσοχή πώς στρίβετε, είπαμε!

Πάνω από τον δρόμο βρίσκεται και το ομώνυμο κάμπινγκ, πολύ καλά οργανωμένο μιας και πρόκειται για μια επιχείρηση που βρίσκεται εδώ πάρα πολλά χρόνια.Με πολλά δέντρα πίσω του για πάρκινγκ στη σκιά, το beach bar αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πολλούς.

Εδώ η σκιά για τους λουόμενους επιτυγχάνεται αποκλειστικά με ομπρέλες, οι οποίες δίνουν μια πιο ομοιόμορφη όψη στην παραλία.

Το μπαρ με διπλή σκεπή, με άνοιγμα ανάμεσα στα δύο τμήματα για καλύτερο αερισμό, είναι στρωμένο με σανίδες με αρκετό χώρο και με πολυθρόνες ή σκαμπό, για όσους προτιμούν να απολαύσουν το καφεδάκι τους σε καλύτερη σκιά, εκτός ξαπλώστρας.

Εδώ έχετε και την ευκαιρία για water sports, αν και δεν είδα κίνηση τη μέρα που το επισκέφθηκα.
Και ένα σύντομο βιντεάκι από το Monolithi beach bar:


Πρέπει να πω ότι και εδώ, όπως σε ολόκληρη αυτή την τεράστια παραλία, στα beach bar οι ξαπλώστρες - ομπρέλες συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του καφέ, η οποία σπάνια ξεπερνάει τα 3 ευρώ και είναι λογικότατη γι' αυτά που προσφέρουν. Έχω πιει πολύ ακριβότερο καφέ σε καφετέριες ανάμεσα στις πολυκατοικίες των πόλεων.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK