Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Δάσος Μονολιθίου

Το Δάσος Μονολιθίου  είναι η αρχή της τεράστιας παραλίας μήκους περίπου 13 χμ. που ξεκινάει από το λιμανάκι του Μύτικα και φτάνει μέχρι την Καστροσυκιά. "Μονολίθι" λέγεται από παλιά σχεδόν όλο το πρώτο μισό της παραλίας, μέχρι το Κανάλι. Όπως καταλαβαίνετε, δύσκολο να κατατοπιστεί κανείς σε μια τέτοια τεράστια παραλία, για το λόγο αυτό τη χωρίσαμε σε τμήματα. Το πρώτο λοιπόν τμήμα, μήκους 2,5 χμ περίπου είναι η παραλία του Δάσους Μονολιθίου που βρίσκεται βέβαια δίπλα ακριβώς στο μακρόστενο δάσος που απλώνεται ανάμεσα από την εθνική και την παραλία.

Από την εθνική οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, που περνάει παράλληλα πίσω από το δάσος, υπάρχουν 4 κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στον δευτερεύοντα παραλιακό ασφαλτοστρωμένο δρόμο του δάσους που περνάει δίπλα στην παραλία. Όποιον και να διαλέξετε, θα σας βγάλει στην παραλία.

Σε όλη την παραλία συναντάμε την χοντρή άμμο, η οποία ξεκολλάει εύκολα από το δέρμα, και τα νερά βαθαίνουν απότομα. Αυτή είναι που εγώ ονομάζω "τυπική πρεβεζάνικη παραλία". Επίσης είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο εδώ το κύμα, ιδίως στις απογευματινές ώρες.

Εδώ έχουμε πολλά beach bar στη σειρά με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Κάθε μερικά χρόνια ανοίγει και κάποιο καινούργιο, μιας και υπάρχουν πολλά μεγάλα κενά μεταξύ τους. Σε όλα πάντως η ξαπλώστρα πάει μαζί με την τιμή του καφέ, οποίος είναι από 2,80 μέχρι 3 ευρώ. Ας δούμε τι έχουμε φέτος:

ΠΑΡΑΓΚΑ
Ας πάρουμε την παραλία από την "αρχή" της, ξεκινώντας δηλαδή από το λιμανάκι του Μύτικα. Μετά από λίγο συναντάμε κιόλας το πρώτο beach bar, την "Παράγκα".

Το κανονικό κατάστημα, που στεγάζεται σε κανονικό κτίριο, απέχει αρκετά, γιατί είναι κοντά στο λιμανάκι, οι καφέδες όμως έρχονται γρήγορα, ντελίβερι με το παπάκι! Οι χώροι είναι φροντισμένοι με ωραίες ξαπλώστρες αλλά και "ντιβάνια" με στρώμα.

Τα νερά εδώ βαθαίνουν κάπως πιο ομαλά από ό,τι στη συνέχεια, πιο βόρεια, γι' αυτό κι εδώ θα συναντήσουμε περισσότερα παιδάκια.
Ένα σύντομο βιντεάκι από το beach bar "Παράγκα":

ΙΟΝΙΟ
Επόμενο είναι το "Ιόνιο" που είχε και την πιο δυνατή μουσική τη μέρα που το επισκέφθηκα.
Κι αυτό φροντισμένο, όπως όλα λίγο πολύ, με πολλές επιλογές για σκιά, από ψάθινες ομπρέλες, μεγάλες τετράγωνες, μέχρι τεντόπανα και "καμπίνες" με στέγαστρο.

Η ίδια ποικιλία υπάρχει και για την ξάπλα σας στην παραλία: Ξαπλώστρες, "ντιβάνια" και πουφ.

Όλα λίγο πολύ διαθέτουν μια καμπίνα - αποδυτήριο και ντους. Εδώ αυτά είναι δίπλα από τον δρόμο.
Ένα σύντομο βιντεάκι από το beach bar "Ιόνιο":


LITHOS
Το επόμενο είναι το "Lithos" με αρκετούς χώρους σκιασμένους με αυτό το δίχτυ με τα "φύλλα" το οποίο δημιουργεί μια ημι-σκιά θα 'λεγε κανείς αφήνοντας τον χώρο να "αναπνέει" πιο ελεύθερα.

και βέβαια, όπως βλέπετε και στις εικόνες, δεν λείπουν και όλες οι άλλες παραλλαγές και για σκιά και για ξάπλωμα.

Τη φιλοσοφία της ημι-σκιάς, αλλά με σανίδες αυτή τη φορά, ακολουθεί και το μπαρ το οποίο είναι αρκετά ευρύχωρο και στρωμένο με σανίδες.
Εδώ υπάρχουν επίσης και τουαλέτες.
Ένα σύντομο βιντεάκι από το beach bar "Lithos":Μετά συναντάμε μια απλή καντίνα με τις ξαπλώστρες της στην παραλία...

BLUE ISLAND
...και τέλος φτάνουμε στο Blue Island που είναι και το τελευταίο beach bar. Σε αυτό ανήκει και η πρώτη φωτογραφία στην κορυφή του άρθρου.
Στο Blue Island έχουμε επιπλέον και χώρους πρασίνου!

καθώς και τεράστιες "ζαρτινιέρες" με γιούκες στην παραλία που ομορφαίνουν τον χώρο.

Αν θυμάμαι καλά, ανεξάρτητα από το όνομα, σ' αυτή την τοποθεσία πρέπει να άνοιξε και το πρώτο beach bar αυτού του τμήματος της παραλίας.
Ένα σύντομο βιντεάκι από το beach bar "Blue Island":

Εδώ υπάρχει και ένα άνοιγμα προς το δάσος όπου πολλοί παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στη σκιά. Τέτοια σημεία συνάντησα κι άλλα κατά μήκος του δρόμου, αλλά με πολύ λιγότερες θέσεις, γιατί τα δέντρα είναι πιο πυκνά.

Εδώ τελειώνει και το πρώτο τμήμα της τεράστιας παραλίας, μαζί με το δάσος πίσω του. Στη συνέχεια έχουμε ένα μεγάλο κενό χωρίς δέντρα και μετά αρχίζουν πάλι τα beach bar. Ρίχνουμε ένα βλέμμα προς τα πίσω για να συνεχίσουμε πιο βόρεια. Από εδώ και πέρα, μέχρι το Κανάλι, το λέμε απλά "Μονολίθι".


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK