Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Καστροσυκιά

KastrosykiaΗ παραλία της Καστροσυκιάς  είναι μια ρηχή παραλία με νότιο προσανατολισμό.
Το πρώτο (ρηχή) την κάνει αγαπημένο προορισμό για κολύμπι στις οικογένειες με μικρά παιδιά. Το δεύτερο (ο νότιος προσανατολισμός της) την κάνει αγαπημένο προορισμό για... όλους όταν φυσάνε βόρειοι - ΒΔ άνεμοι γιατί όταν οι περισσότερες παραλίες του Ιονίου έχουν κύμα, η Καστροσυκιά είναι από τις λίγες που μπορεί κάποιος να κάνει άφοβα μπάνιο χωρίς κύμα.

Η παραλία είναι γνωστή από πολύ παλιά και δέχεται πάρα πολλούς κολυμβητές. Παρόλα αυτά η ανάπτυξή της όλα αυτά τα χρόνια ήταν ελάχιστη. Ο δρόμος που περνάει δίπλα της είναι χωρίς πεζοδρόμιο, η καθαριότητα της παραλίας δεν αποτελεί σίγουρα ένα από τα ατού της παρά την καθαρή θάλασσα. Στο λόφο που βλέπουμε στο βάθος υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα αλλά και ιδιόκτητα σπίτια από πολύ παλιά και μερικά αρχίζουν να δείχνουν κιόλας την ηλικία τους.

Η παραλία έχει ψιλή γκρίζα άμμο και στα πρώτα μέτρα στην είσοδο στο νερό θα συναντήσετε κατά τόπους βοτσαλάκια. Ο βυθός πιο μέσα είναι μαλακός και αμμώδης.

Το καθεστώς της ομπρέλας - ξαπλώστρας μαζί με το φραπεδάκι ισχύει κι εδώ σε όλα τα μαγαζιά της παραλίας, που δεν είναι και πολλά εδώ που τα λέμε.

Μπορεί οι υποδομές να λείπουν και η πρώτη εικόνα να μην ενθουσιάζει ιδιαίτερα τον επισκέπτη αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι για κολύμπι είναι πολύ ευχάριστη, ιδίως για μικρά παιδιά. Προσοχή όμως στο βυθό που σε μερικά σημεία παρουσιάζει αναπάντεχες βαθύνσεις οι οποίες μπορεί να μετατοπίζονται κάθε χρόνο ανάλογα με το κύμα του χειμώνα. Υπάρχουν σημεία που ένα μικρό παιδάκι δεν πατώνει στα 10 μέτρα απόσταση από την παραλία ενώ 5 μέτρα πιο μέσα το νερό φτάνει μόνο μέχρι τη μέση!

Στις επόμενες φωτογραφίες βλέπουμε το γωνιακό μαγαζί και την παραλία απ' έξω. Υπάρχουν και εδώ ομπρέλες στην παραλία και δυνατή μουσική από τα ηχεία του μαγαζιού. Όταν φυσάει, αυτό το σημείο που βρίσκεται πιο κοντά στη γωνία του κόλπου έχει και το λιγότερο κύμα.

Τα σπίτια που βρίσκονται στο λόφο είναι τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος που διασχίζει τον οικισμό και αρκετοί κάθετοι παράδρομοι που οδηγούν στα σπίτια. Από αυτά που βρίσκονται από τη μεριά της θάλασσας έχετε και μια καλή θέα προς το λιμανάκι, την παραλία ή την ανοιχτή θάλασσα.




Το λιμανάκι της Καστροσυκιάς

Έχει και η Καστροσυκιά ένα μικρό λιμανάκι  που θα το βρείτε αν συνεχίσετε το μικρό παραλιακό δρόμο που περνάει μπροστά από το γωνιακό μαγαζί που ανέφερα παραπάνω. Ευτυχώς η απόσταση είναι μικρή γιατί ο δρόμος είναι πολύ στενός και αν διασταυρωθείτε με άλλο όχημα θα πρέπει να ψάχνετε για κανένα κενό ανάμεσα στις ελιές που υπάρχουν στα δεξιά του δρόμου.

Αν συγκρίνουμε το Λιμανάκι της Καστροσυκιάς με αυτό της Λυγιάς, αυτό εδώ μοιάζει φτωχός συγγενής, Ούτε ασφαλτοστρώσεις, ούτε πράσινα, ούτε καν τσιμεντένιες αποβάθρες για να δέσει κανείς το σκάφος του. Αν δε ήταν οι βράχινοι κυματοθραύστες θα ήταν ένα εντελώς φυσικό λιμάνι. Όπως βλέπετε πάντως, κάποιοι βρήκαν ενδιαφέρον αυτό το σημείο για κολύμπι!


Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK