Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Αβάλι

Avali

Οι πληροφορίες σχετικά με τις παραλίες της Λευκάδας είναι παλιές και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Το site "Παραλίες της Ηπείρου" θα επικεντρώνεται στο εξής μόνο στις παραλίες της Ηπείρου. Οι σελίδες για τη Λευκάδα παραμένουν μόνο για "ιστορικούς" λόγους και γι' αυτό έχουν αφαιρεθεί από τα περιεχόμενα του site. 

Κατεβαίνοντας από το Καλαμίτσι, στη διασταύρωση που βρήκα πήρα πρώτα τον αριστερό δρόμο που με έβγαλε στα Καβαλικευτά που αναφέρω σε προηγούμενο άρθρο. Φεύγοντας από εκεί, γύρισα πίσω (πάνω) για να πάρω τον δεξιό δρόμο αυτή τη φορά ακολουθώντας την πράσινη πινακίδα "Αβάλι" για να δω πού βγάζει και κατηφόρισα δεξιά. 

Στο σημείο που είδα την παραπάνω πινακίδα, αποβιβαστήκαμε και αρχίσαμε να κατεβαίνουμε τις σκάλες δίπλα από τον δρόμο προς την καντίνα. Η ομώνυμη με την καντίνα παραλία Αβάλι  διακρίνεται ήδη από τις σκάλες που οδηγούν στην καντίνα. "Καντίνα" δεν τη λες ακριβώς γιατί η κατασκευή είναι σχεδόν μόνιμη με στέγαστρα, υποστυλώματα κτλ. Αλλά αυτή είναι γενικά η πρακτική σε σχεδόν όλες τις παραλιακές "καντίνες". 
  
Βρήκα την καντίνα πολύ συμπαθητική γιατί εκτός του ότι ήταν φροντισμένη, είχε καλή σκιά και πολύ ωραία θέα στα κύματα που σκάγανε στους βράχους από κάτω. Καθίσαμε λοιπόν για ένα φραπεδάκι και πραγματικά το απολαύσαμε.    

Η καντίνα είχε και άλλες σκάλες που κατέβαιναν άλλο ένα επίπεδο πιο κάτω. Από εκεί ένα κάπως δύσβατο μονοπατάκι με βαθμίδες διαμορφωμένες στο χώμα οδηγούσε στην παραλία, αφού πρώτα διάσχιζες μια μικρή περιοχή με βράχια. 


Σε πιο πρόσφατη επίσκεψη (2015) είδα μια αλλαγή στο σκηνικό. Από ό,τι θυμάμαι, αυτή η σκάλα δεν πρέπει να υπήρχε την προηγούμενη φορά, αλλιώς θα την είχα φωτογραφήσει. Βελτιώσεις λοιπόν!

Και η πινακίδα έγινε πιο γουστόζικη! 

Στην άκρη της αμμουδιάς υπήρχαν στημένες κάποιες σκηνές αλλά αφού δεν κολυμπούσε κανείς λόγω του κύματος, είπαμε να μην το παίξουμε γνώστες και κάνουμε την αρχή! Επιστροφή λοιπόν στο ωραίο μπαλκόνι για να συνεχίσουμε το χάζεμα στη θάλασσα και να αποτελειώσω και το φραπέ που είχα αφήσει στη μέση. Το πράσινο χρώμα των ξύλων πάντως δένει πολύ ωραία στο σύνολο:

Καθώς αγναντεύω το πέλαγος και κοιτάζω στα δεξιά μου, βλέπω τον δρόμο που ήρθα να συνεχίζει πιο βόρεια, προς την κατεύθυνση της παραλίας του Καθίσματος. Χμ! Για να δούμε! 

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK