Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Τσούκες

Για το πού τελειώνει το Μονολίθι και πού αρχίζουν οι Τσούκες, τα όρια δεν είναι καθορισμένα με ακρίβεια. Επειδή υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με τις ονομασίες, προσπάθησα να έχω μια επίσημη πληροφόρηση την οποία βρήκα σε κάποια έγγραφα του Δήμου Πρέβεζας, στη "Διαύγεια".  . Εκεί αναφέρεται σαφώς ότι τα beach bar Burano και Mango βρίσκονται στη θέση "Τσούκες". Όχι τίποτ' άλλο αλλά οι Τσούκες φέτος πήραν και γαλάζια σημαία, οπότε καλό είναι να ξέρουμε τη θέση τους.

BURANO
Το Burano στην πινακίδα του στο δρόμο γράφει ήδη: "Camping, beach bar and more", αν και το κάμπινγκ είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. Λειτουργεί κιόλας ως κάμπινγκ αλλά οι χώροι δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως. Για την ώρα τα αυτοκίνητα μπαίνουν μέσα στον χώρο και παρκάρουν κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Πρέπει να πω ότι εδώ υπήρχε ξανά κάμπινγκ από τη δεκαετία του 70 και ήταν του δήμου. Από όταν έκλεισε όμως, πέρασαν πολλά χρόνια και μόνο το 2015 ανέλαβε νέος ιδιοκτήτης. Χρειάζεται όμως πολλή δουλειά ακόμα μέχρι να έχει και τα "more" που αναφέρει η πινακίδα και υποθέτω ότι μέσα σ' αυτά θα είναι και το εστιατόριο.  Το οίκημα υπάρχει έτσι κι αλλιώς και λειτουργούσε και τότε ως εστιατόριο.

Το παλιό καραβάκι, που βλέπετε παρακάτω και ξέμεινε σαν ντεκόρ της παραλίας, είναι στο δεξί άκρο των ομπρελών.

Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν κανονικότατα και πολλές από αυτές έχουν ήδη ανακαινιστεί και χρωματιστεί με ζωηρά χρώματα, όπως είναι και στο Burano της Ιταλίας. Υπάρχουν τουαλέτες και ντους, τα οποία βρήκα πεντακάθαρα. Και δε μιλάμε για μια και δυο καμπίνες ντους ή τουαλέτες αλλά για ολόκληρα κτίρια! Αυτό είναι και ένα μεγάλο υπέρ του beach bar του Burano.

Το beach bar πάντως μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ολοκληρωμένο και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ήδη υπάρχοντα.

Ίσα ίσα που, εκτός από τις ομπρέλες, προσφέρει πολύ καλή σκιά και με το μεγάλο καλαμωτό σκέπαστρο, με τις ξαπλώστρες - "ντιβάνια" με τα στρώματα πάνω τους.

Παρόλα αυτά όμως και στο beach bar ετοιμάζεται προέκταση και νέα στέγαστρα, όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα.

Ο γιαλός κι εδώ είναι ο ίδιος όπως σε όλο το Μονολίθι: χοντρή άμμος και τα νερά βαθαίνουν απότομα.

Ο χώρος έχει σίγουρα προϋποθέσεις για να γίνουν πολλά ωραία πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι το Burano θα μας απασχολήσει ξανά σύντομα με τις αλλαγές του, οπότε θα είναι υπό παρακολούθηση.

Κι ένα σύντομο βίντεο από το Burano.


MANGO
Το Mango beach bar είναι ο πρώτος διδάξας στην περιοχή για το τι σημαίνει πραγματικά οργανωμένο beach bar.  Με ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω wifi από τα γκαρσόνια προς το μπαρ και πολύ καλά οργανωμένους χώρους.

Το καλό είναι ότι βάζοντας τον πήχη ψηλά, στη συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι με αποτέλεσμα να αναβαθμιστούν όλα τα beach bar της περιοχής.

Βρίσκεται στις αρχές του Καναλίου, τέρμα αριστερά, και έχει έναν πάρα πολύ μεγάλο χώρο για το πάρκινγκ των αυτοκινήτων, ο οποίος παρά το μέγεθός του, τα Σαββατοκύριακα της υψηλής σεζόν γεμίζει με αυτοκίνητα.

Ο γιαλός κι εδώ είναι ίδιος με του Burano παραπάνω και όλου του Μονολιθίου γενικότερα. Το Mango μαζεύει πολύ κόσμο με το μεγαλύτερο ποσοστό σε νεολαία.
Όταν πήγα ήταν ημέρα Πέμπτη, μέσα Ιουνίου και ο κόσμος ήταν λιγοστός. Για να πάρετε όμως μια γεύση από το πως είναι η παραλία τις καλές μέρες, έχω μια παλιότερη εικόνα.

Πρέπει να πω κι εδώ ότι όσο χλιδάτα κι αν φαίνονται κάποια beach bar αυτής της μεγάλης παραλίας της Πρέβεζας, η ξαπλώστρα δεν χρεώνεται ποτέ εξτρά, αλλά συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του καφέ σας ο οποίος τις περισσότερες φορές στοιχίζει λιγότερο από μια καλή καφετέρια της πόλης.
Και ένα σύντομο βίντεο από το Mango.



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK