Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Γάιδαρος


Οι πληροφορίες σχετικά με τις παραλίες της Λευκάδας είναι παλιές και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Το site "Παραλίες της Ηπείρου" θα επικεντρώνεται στο εξής μόνο στις παραλίες της Ηπείρου. Οι σελίδες για τη Λευκάδα παραμένουν μόνο για "ιστορικούς" λόγους και γι' αυτό έχουν αφαιρεθεί από τα περιεχόμενα του site. 

Η παραλία Γάιδαρος  ή αλλιώς Θεοτόκος είναι λίγο πιο νότια από το Κάθισμα. Το "λίγο πιο.." σε τέτοιες τεράστιες παραλίες όμως φαίνεται "πολύ" αν το δοκιμάσει κανείς με τα πόδια! Είναι κρίμα που τις δυο παραλίες τις χωρίζουν μόνο λίγες εκατοντάδες μέτρα αλλά για να πάει κανείς με αυτοκίνητο πρέπει να κάνει έναν γύρο αρκετών χιλιομέτρων πάνω από τα βουνά κατεβαίνοντας από το Καλαμίτσι. 

Πίνοντας πιο πριν το φραπεδάκι στην καντίνα της παραλίας Αβάλι, παρατήρησα ότι δίπλα από την καντίνα ο δρόμος συνέχιζε προς τα δεξιά, και στην αρχή είπα να τον εξερευνήσω με τα πόδια για να δω πού καταλήγει. Μετά την πρώτη στροφή όμως διαπίστωσα ότι πήγαινε περίπου 1 χλμ. πιο πέρα οπότε επιβιβαστήκαμε στο αυτοκίνητο για να δούμε μήπως βρούμε κάποιο σημείο που το κολύμπι δε θα ήταν επικίνδυνο με αυτό το κύμα. 

  Ο δρόμος περνούσε δίπλα από μικρές παραλίες μερικές από τις οποίες φιλοξενούσαν ελεύθερους κατασκηνωτές και τελικά  σταματούσε απότομα πάνω από μια αρκετά μεγάλη παραλία χωρίς βράχια. Από ό,τι είδα στη συνέχεια, στο Google maps ονομάζεται παραλία Γάιδαρος! ⊚  Χώρος για αναστροφή δεν υπήρχε, ευτυχώς είχα επιλέξει το μικρό και ευέλικτο όχημα της οικογένειας (Citroen C3) και δεν δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να το γυρίσω.

Ούτε καντίνα υπήρχε εδώ ούτε πάρκινγκ αλλά το μέρος φαινόταν ιδανικό για κολύμπι γιατί, παρά το κύμα, εδώ είδαμε αρκετό κόσμο στη θάλασσα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες παραλίες που είχαμε επισκεφθεί πριν και δεν είδαμε κανέναν να μπαίνει στο νερό. 

Αφού στήσαμε την ομπρελίτσα μας κτλ. είπαμε να κάνουμε και την απόπειρα για βουτιά. Τέλεια! Το κύμα μπορεί να ήταν αρκετά δυνατό αλλά από ότι φαίνεται, ερχόταν από μακριά γιατί δεν φυσούσε καθόλου στην παραλία. 

Αυτά τα κύματα (χωρίς αέρα) είναι σκέτη διασκέδαση. Τα ίδια έχει και στο Κάθισμα πολλές φορές και έχω κάνει μπάνιο με πολύ μεγαλύτερα στο παρελθόν. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή στο έμπα και στο έβγα από τη θάλασσα. Μόλις μπεις μέσα, αρχίζει ένα διασκεδαστικό σκαμπανέβασμα και το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να κολυμπάς πάντα στην κορυφή. Δεν υπάρχει λόγος να απομακρυνθείς από την ακτή. Το καλύτερο σημείο είναι εκεί που πατώνεις ακόμα και βέβαια οι βουτιές δε συνιστώνται γιατί από το κάτω μέρος το νερό σε τραβάει προς τα μέσα και αν την ώρα που βγαίνεις έρχεται κανένα από εκείνα τα τεράστια μπορεί να χάσεις τον προσανατολισμό σου για το πού είναι το κάτω και πού το πάνω.
  
Αυτή εδώ η παραλία τελικά είναι πολύ κοντά στο Κάθισμα. Αν υπήρχε δρόμος, δε θα απήχαν ούτε 500 μέτρα η μία από την άλλη. Το ψυλλιάστηκα βλέποντας έναν αιωροπτεριστή να κόβει βόλτες πάνω από τα κεφάλια μας και το διαπίστωσα στη συνέχεια ανεβαίνοντας ξανά το δρόμο για την επιστροφή και βλέποντας ότι η παραλία του Καθίσματος φαινόταν στο βάθος ακριβώς μετά από αυτήν που κολυμπήσαμε. 

Στην παρακάτω φωτογραφία, η τελευταία παραλία που διακρίνεται είναι το Κάθισμα ενώ η αμέσως προηγούμενη είναι ο Γάιδαρος, αυτή που κολυμπήσαμε και περιέγραψα παραπάνω.

Πιστεύω ότι αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τις παραλίες στο Καλαμίτσι, όχι μόνο για το κολύμπι αλλά και για το υπέροχο άγριο τοπίο. Υποθέτω ότι κάποια στιγμή οι παραλίες αυτές θα ενωθούν με τον παραλιακό δρόμο του Καθίσματος. Τότε θα έχει την ευκαιρία να το γνωρίσει πολύ περισσότερος κόσμος, που τώρα το αποφεύγει λόγω των πολλών στροφών και του στενού δρόμου.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK