Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Καβαλικευτά

Kavalikefta

Οι πληροφορίες σχετικά με τις παραλίες της Λευκάδας είναι παλιές και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Το site "Παραλίες της Ηπείρου" θα επικεντρώνεται στο εξής μόνο στις παραλίες της Ηπείρου. Οι σελίδες για τη Λευκάδα παραμένουν μόνο για "ιστορικούς" λόγους και γι' αυτό έχουν αφαιρεθεί από τα περιεχόμενα του site. 

Από τον Άγιο Νικήτα η απόσταση για τα Καβαλικευτά δεν είναι μεγάλη. 10 χλμ. και κάτι. Θα φανεί όμως μεγαλύτερη λόγω των πολλών στροφών και του στενού δρόμου από το χωριό (Καλαμίτσι) μέχρι την παραλία (4 χλμ.)

Κατεβαίνοντας από το Καλαμίτσι τον στενό ασφαλτοστρωμένο δρόμο, φτάνεις σε ένα σημείο όπου ο δρόμος χωρίζεται στα δύο. Και στις δύο κατευθύνσεις γράφει για παραλία και καντίνα. Αποφάσισα να πάρω πρώτα τον αριστερό δρόμο ο οποίος τελικά καταλήγει στην παραλία "Καβαλικευτά"

Η παραλία έχει κάτι το μοναδικό. Ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα ή λίγο πιο μέσα, υπάρχουν πολλά διάσπαρτα μεγάλα βράχια που της δίνουν μια ιδιαίτερη όψη. Όταν η θάλασσα δεν έχει κύμα, το μέρος είναι πολύ ευχάριστο για κολύμπι γιατί σχηματίζονται μικρές πισίνες ανάμεσά τους, αλλά, όπως βλέπετε και στην πρώτη φωτογραφία, την ημέρα που πήγα το κύμα ήταν ψηλό και πολύ επικίνδυνο για παραλία με τέτοια μορφολογία. Κανένας δεν κολυμπούσε.
Στην παρακάτω όμως που είναι πιο πρόσφατη τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.

Εδώ υπάρχει μία καντίνα και χώρος για να παρκάρουν αρκετά αυτοκίνητα. Αριστερά από αυτή τη μικρή και πανέμορφη παραλιούλα με τα βράχια, υπάρχει μία μεγαλύτερη που λέγεται Μεγάλη Πέτρα, αλλά δεν την επισκέφθηκα. Είπα να συνεχίσω την εξερεύνηση και αν δεν έβρισκα κάτι πιο αξιόλογο, να ξαναγυρνούσα.

Ανέβηκα λοιπόν ξανά μέχρι τη διασταύρωση και πήρα το δρόμο που οδηγεί στην καντίνα με την πράσινη πινακίδα αυτή τη φορά στην παραλία Αβάλι. 

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK