Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Φάρος


Παρόλο που πολλοί έχουν κολυμπήσει ένα χιλιόμετρο πιο πέρα, στο Δάσος Μονολιθίου, δε γνωρίζουν την ύπαρξη της παραλίας "Φάρος"του Μύτικα, αν και πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά.

Αν είστε στο Δάσος Μονολιθίου, μπορείτε να την βρείτε εύκολα, αν ανηφορίσετε τον δρόμο από λιμανάκι του Μύτικα, στο τέλος της παραλίας του δάσους, και στη συνέχεια στρίψετε δεξιά. Στο σημείο που τελειώνει η ευθεία και ο δρόμος στρίβει ξανά απότομα αριστερά, θα δείτε έναν ομαλό χωματόδρομο στα δεξιά σας. Μπείτε σ' αυτόν. Μετά από 100 μ. υπάρχει πλάτωμα όπου μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Από εδώ θα χρειαστεί να κατηφορίσετε καμιά 80αριά μέτρα με τα πόδια και εδώ είμαστε!

Η παραλία είναι αμμώδης με μερικά βοτσαλάκια στην αρχή, για 1-2 μέτρα στο μπάσιμο στο νερό, και ο βυθός επίσης αμμώδης και πεντακάθαρος σαν πισίνα. Τα νερά είναι σχετικά ρηχά στα πρώτα μέτρα και βαθαίνουν ομαλά, γι' αυτό και είδα αρκετά παιδάκια να κάνουν μπάνιο όταν την επισκέφθηκα.

Έξω, προς τη μεριά του χωμάτινου "τοίχου" υπάρχουν αρκετά ξεραμένα φύκια που ξεβράζονται τον χειμώνα από τα κύματα, τα οποία δεν ενοχλούν καθόλου. Ο βυθός όμως είναι πεντακάθαρος, δεν υπάρχουν φύκια.

Ο γιαλός αρχίζει με λεπτή άμμο, στη συνέχεια, κατά τόπους, υπάρχουν βοτσαλάκια και ακολουθεί η πατημένη - βρεγμένη από το κύμα άμμος που είναι  ευχάριστη στο πάτημα.


Παρόλο που δεν υπάρχει beach bar, ούτε καν καντίνα, στο βάθος θα δείτε κάποιες ψάθινες ομπρέλες οι οποίες φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί εδώ για ελεύθερη χρήση από τους παραθεριστές.

Πάνω από την παραλία υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και φαίνεται ότι οι μόνοι που την επισκέπτονται είναι οι ένοικοι των δωματίων και λίγοι ντόπιοι.

Υποδομές δεν υπάρχουν εδώ, αλλά ένα ντους, για να ξεπλυθείτε από τη λεπτή άμμο, θα βρείτε στο τέλος του κατηφορικού μονοπατιού που πήρατε για να πάτε στην παραλία.

Η παραλία πήρε το όνομά της από τον φάρο που υπάρχει απέναντί της.
Και ένα σύντομο βίντεο:



Σε δεύτερη επίσκεψη, όπου έκανα και μπάνιο, πρόσεξα ότι στο κέντρο περίπου της παραλίας υπάρχει ξύλινη σκάλα που ξεκινάει από το μεγάλο πλάτωμα από πάνω της, όπου μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας με μεγάλη άνεση χώρου, και οδηγεί κάτω στην παραλία, λίγο πιο δεξιά από τις ψάθινες ομπρέλες!

Η σκάλα δε φαίνεται εύκολα, αν δεν ξέρει κανείς ότι υπάρχει εκεί, για να την ψάξει. Από πάνω θα πρέπει να πάει κάποιος αρκετά στην άκρη του γκρεμού για να τη δει, ενώ από κάτω, επειδή αρχίζει ως μονοπάτι, δε διακρίνεται εύκολα, παρά μόνο όταν πλησιάσουμε εκεί.


Το αρκετά ψηλό ανάχωμα στην πλάτη της παραλίας, που αν το κοιτάξει κανείς από πάνω είναι γκρεμός, προσφέρει σκιά μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Η ώρα έχει περάσει από 13:00 και ακόμα υπάρχει λίγη σκιά στη βάση του γκρεμού, σε σημείο όμως που αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο σε περίπτωση που ξεφύγει κάποια πέτρα από ψηλά.


Ακόμα δυο εικόνες. Η μία αριστερά

... και η άλλη δεξιά από το κέντρο της παραλίας:

Και μιας και ανακάλυψα τη σκάλα, πήρα κι ένα βιντεάκι κι από εκεί:



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK