Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Όρμος του Οδυσσέα

Για να βρείτε την παραλία Όρμος του Οδυσσέα , ακολουθήστε τις οδηγίες για τη διαδρομή που αναφέρονται στην παραλία "Σκάλα". Θα προσπεράσετε τη διασταύρωση για τη σκάλα και θα συνεχίσετε ευθεία. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος εκτός από το τελευταίο μισό χιλιόμετρο περίπου που είναι ομαλός χωματόδρομος. Οδική πρόσβαση υπάρχει και μέσα από το χωριό Βαλανιδόραχη, αλλά είναι κάπως πιο μπερδεμένη.

Η παραλία είναι γνωστή ακόμα σε αρκετούς και με το παλιό της όνομα "Κερέντζα", το οποίο λόγω της ενετικής καταγωγής του εγκαταλείφθηκε σιγά σιγά και τώρα κυριαρχεί το ελληνικό όνομα "Όρμος του Οδυσσέα". Το όνομα θα πρέπει βέβαια να έχει και μια αιτιολογημένη βάση: Από ό,τι λένε, η περιγραφή του Ομήρου στην Οδύσσεια "δείχνει" αυτόν εδώ τον όρμο και εξιστορεί ότι εδώ αποβιβάστηκε κάποια στιγμή ο Οδυσσέας. Οι πληροφορίες όμως είναι συγκεχυμένες, από ό,τι διαπίστωσα, γιατί άλλοι υποστηρίζουν ότι η ιστορία αυτή αναφέρεται στον όρμο της Αμμουδιάς, λίγο πιο βόρεια. Δύσκολο να βγει συμπέρασμα γιατί και οι δύο όρμοι είναι ρηχοί και αμμώδεις με ποτάμι να εκβάλλει δίπλα τους. Το όνομα πάντως είναι "τραβηχτικό" για τους τουρίστες.

Εκεί που τελειώνει ο δρόμος υπάρχει μία καντίνα. Είναι και η μοναδική αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την παραλία.
Από το στέγαστρο της καντίνας έχετε και θέα προς την παραλία.

Εκτός από την καντίνα όμως υπάρχει και ένα ταβερνάκι στα δεξιά της, εκεί που θα δείτε μια συστάδα ψηλών δέντρων σε μικρή απόσταση από την παραλία. Δυστυχώς δεν είχα τον χρόνο να το εξερευνήσω. Για να το επισκεφθείτε, θα πρέπει να στρίψετε δεξιά λίγο πριν τερματίσει ο δρόμος. Βέβαια, αν παρκάρετε κοντά στην καντίνα, μπορείτε να περάσετε και με τα πόδια τη μικρή σανιδένια γέφυρα, πάνω από το ποταμάκι που εκβάλλει στην παραλία.

Επισκέφθηκα την παραλία ακολουθώντας τον δρόμο για τη "Σκάλα", οπότε κατέληξα στο αριστερό τμήμα της με την καντίνα. Για να πάω στο δεξί τμήμα της παραλίας, χρειάστηκε να γυρίσω περίπου 400 μ. πίσω, να περάσω ένα τσιμεντένιο γεφυράκι για αυτοκίνητα και στη συνέχεια να κάνω το ημικύκλιο ως την άκρη της παραλίας.

Η παραλία αυτή εδώ είναι ο παράδεισος του ελεύθερου κατασκηνωτή! Εδώ θα βρείτε σκηνές και τροχόσπιτα ή αυτοκινούμενα σε όλο το μήκος της παραλίας. Στο δεξί μέρος ίσως λίγο περισσότερα.

Τη στιγμή που τραβούσα φωτογραφίες από την παραλία, τυχαία άκουσα έναν διάλογο (μιλούσαν και δυνατά) μεταξύ Ελλήνων για τον διαπληκτισμό που είχε ένας από αυτούς με κάποιον άλλον κατασκηνωτή με τροχόσπιτο, ο οποίος, πιθανώς λόγω του ότι ερχόταν εκεί κάθε χρόνο, θεωρούσε ότι "του είχαν πιάσει τη θέση" και ζητούσε από τον άλλον να την εγκαταλείψει! Το αστείο είναι ότι, από ό,τι έλεγαν, αυτός που πρόβαλε αυτήν την αξίωση δεν ήταν καν Έλληνας!

Ο γιαλός είναι αμμώδης, με πολύ ψιλή άμμο, και τα νερά ρηχά. Γενικά το περιβάλλον είναι πολύ ήσυχο.

Οι περισσότεροι κατασκηνωτές εδώ δεν στήνουν καν ομπρέλα στην παραλία, μιας και το τροχόσπιτό τους ή η σκηνή με την τέντα και το καρεκλάκι τους βρίσκονται ακριβώς δίπλα από τη θάλασσα.

Στο τέρμα δεξιό άκρο της παραλίας υπάρχει και ένα λιμανάκι για βάρκες.

Και ένα σύντομο βίντεο από το δεξί τμήμα της παραλίας.



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK