Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Κάμπινγκ Δρέπανος

Το Κάμπινγκ Δρέπανος βρίσκεται στην αρχή της παραλίας του Δρέπανου. Συγκεκριμένα απλώνεται ακριβώς πάνω στη στενή χερσόνησο που καταλήγει στο ομώνυμο ακρωτήριο.
Κάμπινγκ υπήρχε εδώ από πάρα πολύ παλιά αλλά κάπου στις αρχές του αιώνα μας είχε κλείσει και είχε παρατηθεί ως χώρος. Το 2013 όμως άνοιξε ξανά υπό νέα διεύθυνση, στα μέσα του καλοκαιριού περίπου. Άρα μπορούμε να πούμε ότι τώρα βρίσκεται πραγματικά στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, μιας και το πρώτο καλοκαίρι δεν ήταν σε πλήρη ετοιμότητα.

Η πύλη και η ταμπέλα έξω από το κάμπινγκ είναι αυτές που κάνουν πολλούς να το προσπερνάνε και να μην το υπολογίζουν ως παραλία, υποθέτοντας ότι οι υποδομές του είναι μόνο για την εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών του.

Το εστιατόριο και η καφετέρια όμως δέχονται όλον τον κόσμο και το κατάστημα απλώνει τις καρέκλες του όχι μόνο κάτω από το σκέπαστρό του αλλά και ανάμεσα στα δέντρα,κάτω από τη σκιά τους, ακριβώς δίπλα από την παραλία. Δεν είναι μάλιστα καν ανάγκη να διασχίστε την πύλη του για να πάτε στην παραλία. Μπορείτε κι απ' έξω, από τον δρόμο, όπου θα βρείτε και σκιασμένους χώρους για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας κάτω από τα δέντρα απέναντι από τον δρόμο.

Τη στιγμή που στο επόμενο μαγαζί, το "Κεντρικόν" που συναντάτε αμέσως μετά το κάμπινγκ, γινόταν το αδιαχώρητο, εδώ υπήρχε ακόμη χώρος για επισκέπτες και στο εστιατόριο αλλά και στις καρέκλες κάτω από τα δέντρα. Το εστιατόριο έχει και μερικά μαγειρευτά φαγητά, τα οποία στην υψηλή σεζόν είναι περισσότερα.

Η σκιά είναι άφθονη και το περιβάλλον ευχάριστο και ήσυχο. Τα τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα και απ' έξω ακριβώς ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν και κούνιες για τους μικρούς φίλους μας.

Η παραλία είναι βέβαια η ίδια, αυτή που είναι και σε όλο το Δρέπανο - Μακρυγιάλι: ψιλή άμμος και ρηχή θάλασσα και οι ξαπλώστρες στην παραλία πάνε μαζί με τον καφέ σας, 2,50 ευρώ, χωρίς να χρεώνονται εξτρά. 


Το παρακάτω σύντομο βίντεο θα σας δώσει καλύτερα την αίσθηση του χώρου.



Για όποιον ενδιαφέρεται παραπέρα από την παραλία και για τη διαμονή του εδώ, μπορεί να ρίξει μια ματιά στις επόμενες φωτογραφίες.

Τα κτίριά του φαίνονται ότι έχουν ανακαινισθεί πρόσφατα, αρχής γενομένης από την ρεσεψιόν που βρίσκετε μόλις διασχίσετε την πύλη του κάμπινγκ. Οι τουαλέτες του, από μια ματιά που έριξα, ήταν πεντακάθαρες.

Οι χώροι για σκηνές και τροχόσπιτα είναι αριθμημένοι και σχεδόν όλοι με σκιά, μιας και τα δέντρα εδώ πέρα είναι από πολύ παλιά. Διαχωρίζονται με φαρδιούς διαδρόμους που μπορούν να τους διασχίσουν άνετα αυτοκίνητα και τροχόσπιτα.

Για τους λάτρεις του κάμπινγκ πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή μιας και η θάλασσα είναι ακριβώς δίπλα από το κάμπινγκ και το περιβάλλον φροντισμένο.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK