Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Κυανή Ακτή

Η Κυανή Ακτή είναι η παραλία της πόλης της Πρέβεζας. Είναι γνωστή από πάρα πολύ παλιά, γιατί τότε που τα ΙΧ ήταν λίγα και ο κόσμος κινούνταν με τα λεωφορεία, η παραλία αυτή ήταν εύκολα προσβάσιμη μιας και δεν απέχει πολύ από το κέντρο της πόλης και τον τότε σταθμό του ΚΤΕΛ.

Σήμερα δεν έχει τους επισκέπτες που είχε παλιά γιατί ο κόσμος έχει μετατοπιστεί προς το Μονολίθι και το Κανάλι. Παρόλα αυτά, εκτός από τους ντόπιους, προτιμάται και από πολλούς παραθεριστές τις μέρες που έχει κύμα, μιας και εδώ δε φτάνουν εύκολα τα κύματα.

Τελευταία η Κυανή Ακτή έχει οργανωθεί πολύ καλά. Εκτός από το beach bar διαθέτει όλες αυτές τις υποδομές που της επέτρεψαν φέτος (2017) να πάρει τη Γαλάζια Σημαία. Από το 2017 διαθέτει ακόμα και ειδικό αμαξίδιο για πρόσβαση ΑΜΕΑ (Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες) στη θάλασσα, το οποίο με τις φαρδιές του ρόδες μπορεί να κινείται στην άμμο ενώ στη θάλασσα μπορεί να επιπλέει, με συνοδεία πάντα, γιατί διαθέτει και χερούλι ώστε ο συνοδός να μπορεί να το κατευθύνει μέσα στο νερό.

Ο γιαλός έχει πολύ ψιλή άμμο έξω και μέσα στο νερό, πολύ απαλή στο βάδισμα αλλά κολλάει στο δέρμα. Τα νερά εδώ είναι ρηχά, ζεστά και σχεδόν πάντα ακύμαντα.Την ώρα που στις άλλες παραλίες γίνεται χαμός από το κύμα, εδώ μπορεί να βρείτε τη θάλασσα λάδι. Ας το έχετε υπόψιν για τις φουρτουνιασμένες μέρες.
 

Το beach bar, το οποίο διοργανώνει και live βραδιές μερικές φορές το καλοκαίρι, διαθέτει ξαπλώστρες στη παραλία χωρίς εξτρά χρέωση, όπως δηλαδή γίνεται σε όλες τις παραλίες της Πρέβεζας. 
 
Η παραλία δεν είναι μόνο αυτή δίπλα από το beach bar αλλά εκτείνεται και από τις δύο μεριές προς τα πλάγια, ενώ πίσω της έχει πολλά δέντρα, τα περισσότερα ευκάλυπτοι, τα οποία προσφέρουν σκιά σε όσους παρκάρουν στον δρόμο.

Αν δεν προτιμάτε τη φασαρία, θα βρείτε σίγουρα ένα ήσυχο σημείο να απλώσετε την πετσέτα σας. Η ομπρέλα μπορεί και να μη σας χρειαστεί, αν επιλέξετε σημείο που τα δέντρα φτάνουν πολύ κοντά στο νερό.
Και ένα σύντομο βίντεο:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:


Share:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK