Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Plataria Beach Hotel


Κινούμενοι από Ηγουμενίτσα προς Πρέβεζα, γύρω στα 8 χμ. από την έξοδο της Εγνατίας Οδού, μετά τη μεγάλη ευθεία που ακολουθεί το κατέβασμα από το βουνό στα νότια της Ηγουμενίτσας, στρίβετε δεξιά. Στην εθνική πάνω θα δείτε πινακίδες που λένε "Plataria Beach Hotel" και "Camping Elena". Υπόψιν ότι  το σημείο που θα στρίψετε βρίσκεται περίπου στα 2 χμ. πριν φτάσετε στην Πλαταριά.

Σε μερικά μέτρα από την έξοδο της εθνικής ο μικρός δρόμος χωρίζεται στα δύο. Εσείς θα πάρετε το αριστερό κομμάτι, γιατί το δεξί καταλήγει στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Λίγο πιο κάτω έχουμε καινούργια διασταύρωση. Δεξιά πάτε για το Plataria Beach Hotel και το Havana Beach Bar και αριστερά για το Κάμπινγκ Έλενα.


Με το που περνάτε την πύλη ,δεξιά θα βρείτε χώρο για πάρκινγκ, κάτω από τη σκιά των δέντρων. Κάπου πιο δεξιά είναι το ξενοδοχείο το οποίο εκτείνεται σε μεγάλο χώρο μιας και διαθέτει καμιά 20αριά δωμάτια μέσα σε φυσικό περιβάλλον με ξεχωριστές εισόδους (μπαγκαλόους). Τα λουλούδια και τα φυτά εδώ είναι παντού, όπως βλέπετε και στις εικόνες.




Στην επόμενη εικόνα φαίνεται πολύ καλά πόσο διακριτικά είναι τα κτίρια μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Σίγουρα πολύ προτιμότερα από εκείνα τα μεγαθήρια ξενοδοχεία τα οποία ασχημαίνουν το φυσικό τοπίο.



Στο τέλος του δρόμου, από το αριστερό μέρος κατεβαίνετε με σκάλες στο πρώτο επίπεδο όπου είναι το εστιατόριο. Στο επόμενο επίπεδο που κατεβαίνετε πάλι με σκάλες, συνέχεια των προηγούμενων, είναι η παραλία.


Το εστιατόριο, ακριβώς πάνω από την παραλία, είναι πολύ όμορφο με τα άσπρα και γαλάζια τραπεζοκαθίσματα, τα λουλούδια και θέα τη θάλασσα. Εκτός από φαγητά της ώρας, το εστιατόριο διαθέτει και κάποια μαγειρευτά φαγητά, τα οποία στην ψηλή σεζόν είναι περισσότερα.



Η παραλία είναι ρηχή, αμμουδερή με ψιλή άμμο. Το Βeach Βar Havana είναι ακριβώς πίσω από τις ομπρέλες οι οποίες δεν χρεώνονται εξτρά αλλά με το καφεδάκι σας το οποίο μαζί με το νερό στοιχίζει 3 ευρώ.



Είναι μία από τις πιο κοντινές παραλίες στην έξοδο της Εγνατίας και είναι η πιο κοντινή οργανωμένη με υποδομές (beach bar, εστιατόριο, ντους, τουαλέτες κτλ.). Μόνο που είναι πολύ μικρή και θα πρέπει να προλάβετε θέση. Εκτός από το κολύμπι όμως, από έποψη περιβάλλοντος και θέας - δεν δοκίμασα την κουζίνα για να μπορώ να εκφέρω γνώμη - είναι και μια πολύ καλή επιλογή για φαγητό. Η παρακάτω εικόνα πιστεύω θα σας δώσει καλύτερα την αίσθηση.



Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,
    Μόλις γύρισα από την παραπάνω παραλία. Τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο. Σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο έχει γίνει ανακαίνιση, έχουν μπει ξύλινες ξαπλώστρες με στρωματάκια,το μπαρ είναι στο ίδιο επίπεδο με την ανακαινισμένη και ντιζαϊνάτη ταβέρνα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι πλέον έχουν βάλει reserve σχεδόν σε όλες τις ξαπλώστρες και θα πρέπει σε συννενόησει με τους σερβιτόρους να κάτσεις κάπου. Επιπλέον σε χρεώνουν 6€ το σετ ξαπλώστα-ομπρέλα και ξεχωριστά τον καφέ με δώρο το νεράκι! Ωραία παραλία, ρηχή, με αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά, μάλλον ένοικοι του ξενοδοχείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζει, παρ' όλη την ανακαίνιση, να έχει αυτά τα στοιχεία που λατρέψαμε στο παρελθόν όπως τα γύψινα λιοντάρια της αμφίπολης, τις μπαλκονόπορτες απο τα 80ς, την είσοδο με τα κιονόκρανα και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK