Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μύλος

Mylos

Οι πληροφορίες σχετικά με τις παραλίες της Λευκάδας είναι παλιές και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Το site "Παραλίες της Ηπείρου" θα επικεντρώνεται στο εξής μόνο στις παραλίες της Ηπείρου. Οι σελίδες για τη Λευκάδα παραμένουν μόνο για "ιστορικούς" λόγους και γι' αυτό έχουν αφαιρεθεί από τα περιεχόμενα του site. 

    Ας πάμε όμως τώρα στην "κρυφή" παραλία του Άγιου Νικήτα, το "Μύλο".  Η παραλία αυτή βρίσκεται αριστερά (νότια) της παραλίας του χωριού και τη λέω "κρυφή" γιατί δεν είναι εύκολο να την ανακαλύψετε στην τύχη. Δεν υπάρχει δρόμος για αυτοκίνητα και οι μόνοι τρόποι να την προσεγγίσετε είναι περπατώντας ή με καραβάκι. Αυτό ακριβώς, μαζί με τη φυσική ομορφιά της είναι όμως και τα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή και μια από τις πιο αγαπημένες μου.

Στο βάθος φαίνεται και ο παλιός ανεμόμυλος που έδωσε και το όνομά του στην παραλία. Από εκεί έρχεται το μονοπάτι που ξεκινάει μέσα από την παραλία του χωριού.

    Η παραλία έχει ψιλό βοτσαλάκι και η θάλασσα βαθαίνει απότομα. Αν έρθετε με το καραβάκι, υπάρχει περίπτωση να βουτήξετε μέχρι τη μέση στο νερό (ιδίως αν έχει κύμα). Κοιτάξτε να προφυλάξετε κινητά και άλλα ευαίσθητα αντικείμενα. Τα νερά είναι υπέροχα όπως και το τοπίο παρά την αγριάδα του. Δεν υπάρχει κανένα κατάστημα, ούτε καν' καντίνα και θα πρέπει να προνοήσετε για τις προμήθειές σας, ιδίως σε νερό.

    Πίσω σας, σε αρκετή απόσταση βρίσκεται η απότομη ακτή από ψηλά βράχια. Μου έχουν πει ότι έρχεται και μονοπάτι από το εσωτερικό του χωριού (που βρίσκεται πίσω από το βράχο) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Ούτε και το άλλο που ξεκινάει από την παραλία του χωριού έχω δοκιμάσει. Έκανα μια απόπειρα αλλά ήταν μεσημέρι με τον ήλιο να χτυπάει κατακούτελα και μετά από μερικά μέτρα διαπίστωσα ότι η απόσταση αν και περίπου 400 μ. δεν ήταν αμελητέα και προτίμησα το καραβάκι.

Από το Google Earth φαίνεται ότι υπάρχει και ένας αυτοκινητόδρομος που πάει ακριβώς πάνω από την παραλία του Μύλου, σε κάποια κτίσματα. Δεν ξέρω όμως αν είναι σπίτια ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Τα "νώτα" της παραλίας του μύλου. Ψηλά γκρίζα βράχια που σας απομονώνουν από το υπόλοιπο περιβάλλον χαρίζοντας μια αίσθηση ευχάριστης μοναξιάς.

Ελπίζω κάποιοι που πήγαν πρόσφατα ή έχουν περισσότερες πληροφορίες, να μας ενημερώσουν αν άλλαξε κάτι σχετικά με την πρόσβαση, γιατί κάτι άλλο δεν περιμένω να αλλάξει εύκολα εκεί.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK