Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Φάρος


Παρόλο που πολλοί έχουν κολυμπήσει ένα χιλιόμετρο πιο πέρα, στο Δάσος Μονολιθίου, δε γνωρίζουν την ύπαρξη της παραλίας "Φάρος"του Μύτικα, αν και πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά.

Αν είστε στο Δάσος Μονολιθίου, μπορείτε να την βρείτε εύκολα, αν ανηφορίσετε τον δρόμο από λιμανάκι του Μύτικα, στο τέλος της παραλίας του δάσους, και στη συνέχεια στρίψετε δεξιά. Στο σημείο που τελειώνει η ευθεία και ο δρόμος στρίβει ξανά απότομα αριστερά, θα δείτε έναν ομαλό χωματόδρομο στα δεξιά σας. Μπείτε σ' αυτόν. Μετά από 100 μ. υπάρχει πλάτωμα όπου μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Από εδώ θα χρειαστεί να κατηφορίσετε καμιά 80αριά μέτρα με τα πόδια και εδώ είμαστε!

Η παραλία είναι αμμώδης και σε μερικά σημεία με μερικά βοτσαλάκια στην αρχή, στο μπάσιμο στο νερό, και ο βυθός πεντακάθαρος σαν πισίνα. Τα νερά είναι σχετικά ρηχά στα πρώτα μέτρα, γι' αυτό και είδα αρκετά παιδάκια να κάνουν μπάνιο όταν την επισκέφθηκα.

Έξω, προς τη μεριά του χωμάτινου "τοίχου" υπάρχουν αρκετά ξεραμένα φύκια που ξεβράζονται τον χειμώνα από τα κύματα, τα οποία δεν ενοχλούν καθόλου. Ο βυθός όμως είναι πεντακάθαρος, δεν υπάρχουν φύκια.

Παρόλο που δεν υπάρχει beach bar, ούτε καν καντίνα, στο βάθος θα δείτε κάποιες ψάθινες ομπρέλες οι οποίες φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί εδώ για ελεύθερη χρήση από τους παραθεριστές. Πάνω από την παραλία υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και φαίνεται ότι οι μόνοι που την επισκέπτονται είναι οι ένοικοι των δωματίων και λίγοι ντόπιοι.

Υποδομές δεν υπάρχουν εδώ, αλλά ένα ντους, για να ξεπλυθείτε από τη λεπτή άμμο, θα βρείτε στο τέλος του κατηφορικού μονοπατιού που πήρατε για να πάτε στην παραλία.

Η παραλία πήρε το όνομά της από τον φάρο που υπάρχει απέναντί της.
Πιστεύω ότι έχει περιθώρια ανάπτυξης. Μιας και το μήκος της είναι αρκετό και το μοναδικό σημείο πρόσβασης είναι το μονοπάτι, κάποια σκαλιά στο κέντρο της θα της έδιναν άλλο χαρακτήρα αλλά και πιο εύκολη πρόσβαση σε όλο το μήκος της.


Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Μονολίθι Beach

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK