Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Γιαλός (Αθάνι)

Gialos

Οι πληροφορίες σχετικά με τις παραλίες της Λευκάδας είναι παλιές και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Το site "Παραλίες της Ηπείρου" θα επικεντρώνεται στο εξής μόνο στις παραλίες της Ηπείρου. Οι σελίδες για τη Λευκάδα παραμένουν μόνο για "ιστορικούς" λόγους και γι' αυτό έχουν αφαιρεθεί από τα περιεχόμενα του site. 

Ο Γιαλός  είναι η παραλία κάτω από το χωριό Αθάνι στην δυτική πλευρά της Λευκάδας. Αν ακολουθεί κανείς νότια κατεύθυνση στο δυτικό οδικό άξονα του νησιού θα συναντήσει το χωριό λίγο πριν τη διασταύρωση για τους Εγκρεμνούς. Ο Γιαλός απέχει λιγότερο από 5 χλμ. από το Αθάνι αλλά ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές και θα σας φανεί περισσότερο. Κατεβαίνοντας το βουνό παίρνετε μια πρώτη γεύση από την παραλία και νιώθετε και λίγο ότι είστε σε... πτήση!


Η παραλία είναι τεράστια. Ξεπερνάει τα 3 χλμ. από άκρη σε άκρη αλλά πρόσβαση υπάρχει μόνο από τον δρόμο που ανέφερα και οδηγεί στις δύο καντίνες που υπάρχουν εκεί. Αν υπήρχε παραθαλάσσιος δρόμος θα απήχε λιγότερο από 15 χιλιόμετρα από το Κάθισμα αλλά ανεβαίνοντας το βουνό και κατεβαίνοντας πάλι πρέπει να είναι γύρω στα 25 χλμ από τη διασταύρωση για Κάθισμα τα οποία θα σας φανούν πολύ περισσότερα λόγω των στροφών και του στενού δρόμου σε πολλά σημεία. Ερχόμενοι από Λευκάδα, ίσως από Εξάνθεια να είναι κάνα δυο χιλιόμετρα παραπάνω από ό,τι από Άγιο Νικήτα αλλά ο ασφαλτοτάπητας είναι καλύτερος.

Από μακριά οι καντίνες θα σας θυμίσουν λίγο παραγκούπολη αλλά όταν καθίσεις κάτω από το σκέπαστρό τους και αντικρίσεις το υπέροχο χρώμα της θάλασσας τα ξεχνάς όλα.

Οι ρόλοι (φέτος τουλάχιστον) ήταν μοιρασμένοι. Οι δύο καντίνες ήταν για αναψυκτικά και φαγητό (σουβλάκια, σάντουιτς, ομελέτες κτλ.) και ένα μικρότερο παράπηγμα κοντά στην παραλία ήταν για τις ξαπλώστρες: 8 ευρώ το σετ. Δεν συμπεριλαμβάνεται φραπεδάκι για όσους καλόμαθαν από τις παραλίες τις Πρέβεζας.

Πάμε στην παραλία λοιπόν. Αν και δεν φυσούσε καθόλου είχε αυτά τα μεγάλα κύματα που έρχονται από μακριά χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα στη θάλασσα (δεν αφρίζουν, είναι σαν κινούμενα βουνά) και σκάνε ακριβώς 2-3 μέτρα από την αμμουδιά. Αν πιάσεις τον παλμό τους στην είσοδο και την έξοδο από το νερό απολαμβάνεις το πιο υπέροχο κολύμπι με συνεχή διασκεδαστικά σκαμπανεβάσματα. Αυτά βέβαια για όσους κατέχουν το άθλημα αλλιώς μπορεί να καταλήξετε με τίποτα σπασμένα μέλη ας μην αναφέρουμε και τα χειρότερα. Προσοχή λοιπόν!

Τα νερά βαθαίνουν απότομα και η άμμος είναι αρκετά χοντρή και ξεκολλάει σχετικά εύκολα από το δέρμα. Τα νερά έχουν αυτό το υπέροχο ανοιχτογάλαζο χρώμα που έχουν όλες οι δυτικές ακτές της Λευκάδας και είναι υπέροχα για κολύμπι.

Γι' αυτούς που τους αρέσουν οι άγριες ομορφιές είναι μια παραλία που σίγουρα θα τους αρέσει. Αν κοιτάξουμε περισσότερο τον τομέα κολύμπι και πλάτσα πλούτσα στα κύματα, θα έλεγα ότι ο Γιαλός μου άρεσε περισσότερο και από τους Εγκρεμνούς και από το Πόρτο Κατσίκι γιατί στο σημείο που μπαίνεις στο νερό δεν έχει τα χοντρά βότσαλα που σε αναγκάζουν να χορεύεις ζεΙμπέκικο. Με τέτοιο κύμα μάλιστα θα ήταν και επικίνδυνο, ενώ εδώ ήταν σκέτη απόλαυση.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK