ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας. ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι Beach, Κανάλι Hotel. ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα. ΛΥΓΙΑ: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα ΑΜΜΟΥΔΙΑ: Αλωνάκι, Όρμος Οδυσσέα, Κερέντζα. ΠΑΡΓΑ: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο. ΠΕΡΔΙΚΑ: Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι. ΣΥΒΟΤΑ: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μέγα Ντράφι, Μεγάλη Σπηλιά. ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα. ΣΑΓΙΑΔΑ: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι. ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Ακρωτήρι

AkrotiriΤο άρθρο θα ανανεωθεί φέτος.

Το "Ακρωτήρι"  είναι η παραλία πίσω από το λόφο της Καστροσυκιάς. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι τα βραχάκια της μέσα στη θάλασσα που προσφέρονται για βουτιές.

Χώρος για πάρκινγκ υπάρχει άφθονος στη σκιά των ελαιόδεντρων. Παλαιότερα πάνω από την παραλία λειτουργούσε και ένα εστιατόριο ανάμεσα στις ελιές στα αριστερά της παραπάνω εικόνας. Το εστιατόριο λεγόταν "Ακρωτήρι" και δεν ξέρω αν αυτό "βάφτισε" την παραλία ή το αντίστροφο, Να έχετε υπόψιν ότι είναι πιθανό να μην βρείτε καντίνα ούτε ξαπλώστρες για νοίκιασμα. Αν είστε στην παραλία όμως μπορείτε να επισκεφτείτε με τα πόδια το κάμπινγκ Αστερίας που είναι δίπλα αλλά όχι και τόσο κοντά γιατί απέχει πάνω από 300 μέτρα.

Εδώ τα νερά βαθαίνουν σχετικά απότομα και δεν είναι ρηχά όπως στην παραλία της Καστροσυκιάς. Η παραλία κοντά στο νερό είναι με ψιλό πεντακάθαρο βοτσαλάκι ενώ πιο έξω έχει άμμο και αρκετά θρυμματισμένα φύκια τα οποία δεν ενοχλούν στο σημείο που βρίσκονται. Φύκια μέσα στο νερό δεν υπάρχουν. Ο βυθός είναι καθαρός και τα νερά υπέροχα για κολύμπι.

Πιστεύω ότι είναι μια παραλία που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος. Ιδανική γι' αυτούς που δεν θέλουν τις οργανωμένες καταστάσεις με ξαπλώστρες, beach bar και άλλα συναφή.

Εκεί που φαίνεται το ροζ πανί ενός ιστιοφόρου στο βάθος είναι η παραλία μπροστά από το κάμπινγκ "Αστερίας" για το οποίο αναφέρομαι σε ξεχωριστό θέμα.
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

Μονολίθι Beach

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK