ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας. ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι Beach, Κανάλι Hotel. ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα. ΛΥΓΙΑ: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα ΑΜΜΟΥΔΙΑ: Αλωνάκι, Όρμος Οδυσσέα, Κερέντζα. ΠΑΡΓΑ: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο. ΠΕΡΔΙΚΑ: Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι. ΣΥΒΟΤΑ: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μέγα Ντράφι, Μεγάλη Σπηλιά. ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα. ΣΑΓΙΑΔΑ: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι. ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Αλωνάκι Πρέβεζας

AlonakiΤο λέμε "Αλωνάκι Πρέβεζας" και όχι σκέτο "Αλωνάκι" για να μην το μπερδεύουμε με το "Αλωνάκι Αμμουδιάς" αν και τα δύο ανήκουν στο νομό Πρέβεζας αλλά σε διαφορετικούς δήμους,  και σαν παραλίες δεν έχουν την παραμικρή ομοιότητα μεταξύ τους.

Η παραλία Αλωνάκι  βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από τον συνοικισμό του Παντοκράτορα και για να φτάσετε εκεί περνάτε τον σχετικά στενό κεντρικό δρόμο ενός οικισμού που είναι αδιέξοδος. Σταματάτε μόλις δείτε την πινακίδα "Alonaki" στα αριστερά σας. Μην συνεχίζετε μέχρι το τέλος του δρόμου γιατί θα δυσκολευτείτε να κάνετε αναστροφή. Κάντε την στο πρώτο άνοιγμα που θα βρείτε μετά την πινακίδα.

Παρκάρετε το αμάξι όπου (και αν) βρείτε σ' αυτό το δρομάκι και μπαίνετε είτε από το πάρκινγκ του ξενοδοχείου Αλωνάκι είτε από την "μυστική" είσοδο που βρίσκεται δίπλα από έναν ξεχαρβαλιασμένο τηλεφωνικό θάλαμο. Για να βγείτε στην παραλία περνάτε ένα "τούνελ" που σχηματίζεται ανάμεσα από δυο τοίχους και ένα σκέπαστρο από φυτά.

Βγαίνοντας στην άλλη άκρη καταλήγετε δίπλα από το καφέ του ξενοδοχείου και ακριβώς πάνω από την παραλία για την οποία θα χρειαστεί να κατεβείτε μερικά σκαλιά για να την προσεγγίσετε.

Η παραλία είναι αμμώδης και έχει αρκετό μήκος αλλά κάπως μικρό πλάτος μιας και οι ιδιοκτησίες φτάνουν πολύ κοντά στη θάλασσα. Το σημείο με το "τούνελ" που ανέφερα και η είσοδος του ξενοδοχείου δεν είναι τα μοναδικά σημεία πρόσβασης. Όσοι έχουν κλειστοφοβία μπορούν να πάνε στην παραλία και από το τέλος του αδιέξοδου δρόμου που σας έφερε εδώ και τερματίζει στη θάλασσα, αλλά θα χρειαστεί να αφήσετε το αμάξι σας πιο πριν γιατί εκεί δεν υπάρχει χώρος για στάθμευση.


Το μαγαζί που βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τη θάλασσα προσφέρεται για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα.
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

Μονολίθι Beach

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK