Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αϊ-Γιαννάκης

Η παραλία Αϊ-Γιαννάκης είναι η πρώτη παραλία της Πάργας που θα συναντήσετε όταν αφήνετε την εθνική Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας και στρίβετε προς Πάργα. Το σημείο που θα αφήσετε ξανά τον δρόμο για να αρχίσετε να κατεβαίνετε προς την παραλία απέχει 6 χμ. από την κεντρική διασταύρωση της εθνικής, ενώ θα χρειαστείτε ακόμα 2 χμ μέχρι κάτω. Από την Πάργα απέχει συνολικά 9 χμ.

Μόλις φτάσετε, θα δείτε ότι υπάρχει καντίνα ακριβώς πάνω από την παραλία αλλά και δύο διαζώματα ακόμα, πιο πάνω, που χρησιμεύουν ως πάρκινγκ, με αρκετή χωρητικότητα για τα δεδομένα της παραλίας.
Εδώ τα πράγματα είναι ήσυχα. Ο κόσμος που έρχεται εδώ διαλέγει την παραλία για την ησυχία της και τα καθαρά της νερά. Δεν είναι μεγάλη. Ίσα ίσα που ξεπερνάει τα 100 μ. στο μήκος.
Στημένες ομπρέλες δεν υπάρχουν εδώ, και ούτε στήνονται και τόσο εύκολα! Για αρκετές ώρες της ημέρας όμως υπάρχει η φυσική σκιά από το βουνό που υψώνεται απότομα στην πλάτη της.
Ο γιαλός είναι διάσπαρτος με βότσαλα, αλλά και στο νερό υπάρχουν πέτρες που δυσκολεύουν την πρόσβαση στη θάλασσα. Τα παπούτσια παραλίας είναι μια καλή επιλογή εδώ, αν δε θέλετε να χορέψετε τη ζεϊμπεκιά σας κατά της είσοδο στο νερό.
Κάτω από τον ψηλό τοίχο που συγκρατεί το έδαφος όπου είναι εγκαταστημένη η καντίνα υπάρχει ντους αλλά και καμπίνα - αποδυτήριο λίγο πιο πέρα.
Όπου δεν υπάρχει βράχος στην πλάτη της παραλίας, υπάρχει τοίχος που συγκρατεί το έδαφος. Το ίδιο συμβαίνει και στο δεξί της μέρος, αν και εκεί είναι πιο χαμηλός.
Στην αριστερή άκρη της θα βρείτε μια μίνι σπηλιά. Εκεί η σκιά είναι... μόνιμη αλλά η χωρητικότητά της είναι πολύ μικρή.
Όσοι δεν συνηθίζουν να μπαίνουν και πολύ στο νερό και δεν έχουν πώς να περάσουν τον χρόνο τους περιμένοντας την παρέα τους να κάνει το μπανάκι της, τα τραπεζάκια της καντίνας από πάνω θα είναι η τέλεια λύση.
Κάτω από τη σκιά των δέντρων και μερικά μέτρα πάνω από την παραλία προσφέρουν ωραίο περιβάλλον και θέα στη θάλασσα.
Και οι τιμές λογικότατες, αν λάβετε υπόψιν ότι εδώ δεν έχει φτάσει ακόμα το ηλεκτρικό ρεύμα και η τροφοδοσία της καντίνας γίνεται με γεννήτρια η οποία ευτυχώς είναι τοποθετημένη σε αρκετή απόσταση ώστε να μην ενοχλεί τους πελάτες της.
Όπως ανέφερα, η παραλία είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες της Πάργας. Η ησυχία και το φυσικό περιβάλλον είναι τα ατού της και πάντα υπάρχει κόσμος που τα εκτιμάει και τα δύο.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK