Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Κανάλι

Το Κανάλι της Πρέβεζας ήταν η πρωτεύουσα του πρώην καποδιστριακού δήμου Ζαλόγγου, σε απόσταση περίπου 15 χμ. από την Πρέβεζα. Σήμερα αποτελεί ένα δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Πρέβεζας με τον οποίο συγχωνεύτηκε.

Ενώ το κυρίως χωριό είναι πάνω από την εθνική, τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί άλλο τόσο και κάτω από την εθνική Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας. Εδώ θα βρείτε και αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ καλές τιμές, αν το ψάξετε λιγάκι.

Η παραλία του χωριού, μήκους 2,5 χμ., αρχίζει αμέσως μετά το beach bar Mango (στις "Τσούκες") και συνεχίζει σε όλο το μήκος του χωριού με τον παραλιακό δρόμο ακριβώς δίπλα της, ο οποίος είναι ένα επίπεδο ψηλότερα από την παραλία. Αλλού υπάρχει τοίχος που συγκρατεί το έδαφος και αλλού, όπου η παραλία είναι πιο φαρδιά, απλά το ανάχωμα του δρόμου. Το ωραίο είναι ότι υπάρχει και πεζοδρόμιο για την παραλιακή σας βόλτα αλλά και σωστός φωτισμός, αν θελήσετε να κάνετε τη βολτίτσα σας το βράδυ.

Beach bar υπάρχον αρκετά, δίπλα στον δρόμο, τα οποία σερβίρουν τον καφέ και στις ξαπλώστρες τους στην παραλία, για τις οποίες δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση. Το να τα απαριθμήσω ένα ένα, δεν έχει νόημα. Τα βλέπετε δίπλα σας καθώς περνάτε με το αυτοκίνητο και μπορείτε να επιλέξετε όποιο από αυτά είναι του γούστου σας. Τα κενά μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλα μερικές φορές, οπότε ακόμα και με πολύ κόσμο μπορείτε να βρείτε ένα ήσυχο σημείο να στήσετε και τη δική σας ομπρέλα αν θέλετε.

Άλλα από αυτά τα βλέπουμε να έχουν τα τραπεζάκια τους ανάμεσα από τον δρόμο και την παραλία πάνω στο γρασίδι. ή στο χώμα, με ή χωρίς ξαπλώστρες στην παραλία...

άλλα πάνω σε ξύλινα παταράκια με ομπρέλες για σκιά...

κι άλλα σε πιο οργανωμένους χώρους με σκέπαστρο και μερικά, όπως το Pelikan beach bar, με τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα...

ενώ μερικά που είναι μαζεμένα 3 μαζί λίγο πιο βόρεια από το κέντρο της παραλίας, ακολουθούν την πεπατημένη με τα κλασικά στέγαστρα.

Αν και ο γιαλός είναι ίδιος όπως στο Μονολίθι, με χοντρή άμμο και τα νερά να βαθαίνουν αρκετά απότομα...
...από άποψη θάλασσας εδώ βρίσκουμε πολλά βράχια μέσα στο νερό, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται λίγο κάτω από την επιφάνεια του νερού. Υπάρχουν όμως και κάποια πιο καθαρά σημεία χωρίς βράχια. Βέβαια εφόσον η θάλασσα δεν έχει κύμα, υπάρχουν "διάδρομοι" ανάμεσα στα βράχια όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει άνετα. Με κύμα όμως τα πράγματα γίνονται από δύσκολα έως επικίνδυνα.

Σε κάποια σημεία τα βράχια βγαίνουν πάνω από την επιφάνεια και παρεμβάλλονται μεταξύ παραλίας και θάλασσας σχηματίζοντας ρηχές "πισίνες" όπου μπορούν να πλατσουρίζουν τα παιδάκια.

Η παραλία φαίνεται να καθαρίζει αρκετά από βράχια κοντά στο τέλος του χωριού (δεξιά - βόρεια), όπου είναι και το Nikos Hotel...
...το οποίο αν και απέχει πολύ από τον δρόμο και την παραλία, διαθέτει ομπρέλες στην άμμο. 

Το χωριό έχει τα πάντα: Εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταριές σουπερμάρκετ, φαρμακεία και γενικά ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας παραθεριστής. Μπορείτε να επισκεφθείτε και το πάνω, παλιότερο τμήμα του χωριού, όπου στην κεντρική πλατεία θα βρείτε μερικές ψησταριές. Όπως διαπίστωσα, τις προτιμάει αρκετός κόσμος για το βραδινό του φαγητό.

Γενικά το Κανάλι είναι καλή επιλογή για διαμονή σε λογικές τιμές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για όλα τα beach bar και τις παραλίες της περιοχής, οι οποίες δεν είναι και λίγες από τον Μύτικα μέχρι την Καστροσυκιά, με χρόνο διαδρομής 5 - 10 λεπτά, αλλά και για επίσκεψη στην Πρέβεζα για βραδινή βόλτα ή φαγητό.

Και ένα βιντεάκι από διάφορα σημεία της παραλίας, αρχίζοντας από το Mango, στο τέλος της παραλίας Τσούκες και φτάνοντας μέχρι το Nikos Hotel στην άλλη άκρη της παραλίας του χωριού:


Από το τέλος του χωριού και πιο πάνω, ο δρόμος απομακρύνεται λιγάκι από την παραλία, με ιδιοκτησίες ενδιάμεσα που οι περισσότερες είναι ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέχρι πριν το τεράστιο ξενοδοχείο Preveza Beach. Το τμήμα αυτό της παραλίας ονομάζεται "Φραξύλα" και εδώ δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση προς την παραλία, εκτός αν διαμένετε σε ένα από αυτά τα καταλύματα κατά μήκος του δρόμου, δίπλα από την παραλία.

Στο παρακάτω βίντεο από το Youtube με λήψη από drone (τα εύσημα στον Christodoulos P) φαίνονται τα σημεία που η παραλία έχει περισσότερα βράχια μέσα στο νερό. Προς το τέλος του βίντεο φαίνονται από ψηλά και οι θαλάσσιες "πισίνες" που ανέφερα παραπάνω. Βάλτε το σε πλήρη οθόνη.




Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το στο Facebook:


Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK