Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Δάσος Μονολιθίου

Dasos-MonolithiouΤο άρθρο είναι παλιό. Για ανανεωμένες πληροφορίες πηγαίνετε ΕΔΩ.

Το Μονολίθι της Πρέβεζας είναι μια τεράστια παραλία που αρχίζει κάπου μπροστά από το δάσος του Μονολιθίου  και φτάνει μέχρι το Κανάλι. Η ίδια παραλία βέβαια συνεχίζει μέχρι την Καστροσυκιά πιο βόρεια.

Το μακρόστενο δάσος του Μονολιθίου βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και την εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας. Η πρόσβαση προς την παραλία γίνεται μέσα από δρόμους που συνδέουν την εθνική με τη θάλασσα περνώντας μέσα από το δάσος.

Αρχίζοντας από τη βόρεια άκρη του δάσους βρίσκουμε το πρώτο οργανωμένο τμήμα της παραλίας με beach bar, ξαπλώστρες, ομπρέλες και ναυαγοσώστη. Οι ξαπλώστρες και εδώ συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του φραπέ - αναψυκτικού που θα πάρετε, και γι' αυτά που προσφέρουν, έχουν λογικότατες τιμές.


Η άμμος στην παραλία είναι χοντρή και τα νερά βαθαίνουν απότομα. Συνηθισμένο είναι το κύμα τις απογευματινές ώρες. Δεν υπάρχουν πέτρες και φύκια και τα νερά είναι ευχάριστα για κολύμπι.

Το ίδιο σκηνικό οργανωμένης παραλίας επαναλαμβάνεται και μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο νότια με beach bar κτλ. Οι διαφορές στη θάλασσα αλλά και στην παραλία είναι μηδαμινές άρα το κριτήριο επιλογής είναι πιο μπαράκι θα σας αρέσει καλύτερα ή πού θα παρκάρετε.

Παρκάρισμα γίνεται στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα στο δασάκι και στη θάλασσα ο οποίος κατά τόπους έχει κάποια πλατώματα όπου χωρούν να σταθμεύσουν αρκετά αυτοκίνητα. Συνεχίζοντας αυτόν τον παραλιακό δρόμο πιο νότια, καταλήγετε στο λιμανάκι του Μύτικα όπου τελειώνει και η παραλία.

Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK