Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μέγα Άμμος

Mega-Ammos

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες με πολλές λεπτομέρειες θα βρείτε ΕΔΩ.

    Με κατεύθυνση από Σύβοτα προς Πέρδικα, η επόμενη παραλία μετά τη Ζάβια είναι ο Μέγα Άμμος.  Υπάρχει και εδώ από παλιά πινακίδα της κοινότητας πάνω στο δρόμο που σας κατευθύνει προς τα εκεί.

     Η παραλία μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά με τόσες μικρές παραλίες που έχουν τα Σύβοτα, όντως φαντάζει μεγάλη μπροστά τους και μιας και έχει άμμο στο γιαλό της, της βγήκε το όνομα: Μέγας Άμμος! Στην τελευταία μου επίσκεψη μάλιστα είδα ότι εξοπλίστηκε και με ναυαγοσώστη! Το ντους να το δείτε ακριβώς από κάτω από τον δρόμο που κατεβαίνει στην παραλία.

Οι ναυαγοσώστριες στο παρατηρητήριό τους. 

    Στα δεξιά της παραλίας, στην πρώτη φωτογραφία, διακρίνεται ένα ανηφορικό μονοπάτι από την κορυφή του οποίου πάρθηκε η παρακάτω εικόνα. Κάτι που θα πρέπει να έχετε υπ' όψιν σας και ισχύει και σε άλλες παραλίες των Συβότων (περισσότερο εδώ όμως) είναι ότι μερικές φορές τα νερά είναι παγωμένα. Αυτό δεν είναι μόνιμο αλλά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, κυριότερος των οποίων είναι τα ρεύματα.

Άποψη της παραλίας από το μονοπάτι δεξιά της

    Τα εστιατόρια στα δεξιά είναι παλιές επιχειρήσεις (οι πρώτες που άνοιξαν στο Μέγα Άμμο) αλλά φαίνεται πως από άποψη διαμόρφωσης έμειναν στα παλιά, χωρίς ιδιαίτερη εξέλιξη.
    Η καφετέρια όμως που είναι στα αριστερά (έχει και εστιατόριο πίσω της αλλά φέτος δεν το λειτούργησε) είναι νεότερη επιχείρηση και πολύ πιο φροντισμένη, με πλακόστρωτα μονοπάτια ανάμεσα σε χώρους πράσινου, τουαλέτες για το κοινό και ένα "beach shop" με ψιλικά και αναμνηστικά στη μια της γωνιά. Όλο το μικρό αυτό συγκρότημα ονομάζεται "Ammos Center". Επίσης είναι το μαγαζί που προσφέρει και το μεγαλύτερο χώρο για πάρκινγκ πίσω του. Όταν πηγαίνω Μέγα Άμμο, πάντα πίνω το φραπεδάκι στους σκιασμένους χώρους του Ammos Center.

Το Ammos Center με τους χώρους πρασίνου και το μπαρ πίσω από την αμμουδιά

    Για φαγητό προτιμώ το παλιότερο εστιατόριο Ionion όπου αφού έμεινα ευχαριστημένος την πρώτη φορά, δεν έκανα προσπάθειες για παραπέρα. Δίπλα ακριβώς από το Ionion, υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια ανάμεσα στα δέντρα και ο εξωτερικός χώρος τους φαίνεται αρκετά φροντισμένος. Δε ρώτησα όμως για τιμές.

Υπάρχει και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, δεν πρόσεξα τι ακριβώς. Δεξιά τα ενοικιαζόμενα δίπλα στο εστιατόριο Ionion.

    Το ανηφορικό μονοπάτι δεξιά της παραλίας που ανέφερα πριν, αν το συνεχίσετε, οδηγεί στο ξενοδοχείο "Μικρός Παράδεισος". Ο ιδιοκτήτης του φαίνεται ότι έκανε το παν για να δικαιώσει το όνομα που του έδωσε. Δείχνει να μπήκε πολύ μεράκι κατά την κατασκευή του το οποίο συνεχίζεται ακόμα αμείωτο γιατί κάθε χρόνο το βλέπω και πιο περιποιημένο.
    Η επιχείρηση, αν κρίνω από το πάχος και το ύψος των φοινικόδεντρων δεν είναι χθεσινή. Το πράσινο είναι άφθονο και εκτός από αυτό, όλα δείχνουν φροντισμένα, ακόμα και τα μικρότερα δεντράκια του χώρου. Πρόπερσι που ρώτησα για τιμές, αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν γύρω στα 90 € το δίκλινο. Αυτά αλλάζουν όμως, οπότε αν σας ενδιαφέρει, καλύτερα να ρωτήσετε.

Το ξενοδοχείο "Μικρός Παράδεισος" με τα δωμάτια ανάμεσα στα δέντρα και τους όμορφους κήπους του 

    Το ξενοδοχείο δεν έχει παραλία μπροστά του αλλά απότομα κοφτερά βράχια. Υπάρχει η δυνατότητα να κατέβεις με σκάλα αλλά ποιος ο λόγος; Ο Μέγα Άμμος απέχει μόνο 50 μέτρα και είναι ακριβώς δίπλα. Πάνω από τα βράχια όμως υπάρχουν δύο τεράστιες ομπρέλες από φύλλα φοίνικα όπου, αν διαμένετε στο χώρο μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας απομονωμένοι με θέα τη θάλασσα.

Το άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες με πολλές λεπτομέρειες θα βρείτε ΕΔΩ
Share:

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK