Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Δρέπανος

DrepanosΤο παρόν άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες (2017) θα βρείτε ΕΔΩ

Ο Δρέπανος μαζί με το Μακρυγιάλι είναι μια τεράστια ενιαία παραλία που φτάνει σχεδόν τα 4 χιλιόμετρα από άκρη σε άκρη. Η διαφορετική ονομασία τους είναι περισσότερο για να κατατοπίζεται κανείς ευκολότερα. Η παραλία Δρέπανος αρχίζει από την νότια άκρη του όπου βρίσκεται και το ομώνυμο κάμπινγκ και φτάνει μέχρι το σημείο που ο δρόμος κάνει ένα αναγκαστικό ζιγκ ζαγκ για να παρακάμψει έναν υποσταθμό της ΔΕΗ που διακόπτει τη συνέχειά του. Το τελευταίο χιλιόμετρο της παραλίας από εκεί και πάνω ονομάζεται Μακρυγιάλι.

Σε όλο το μήκος της παραλίας ο δρόμος βρίσκεται ακριβώς πίσω της με δεντροστοιχίες και στις δυο πλευρές του στο μεγαλύτερο τμήμα του. Θα βρείτε πολλές καντίνες σε αρκετά σημεία. Άλλες φορές πάνω στο δρόμο και άλλες στο πίσω μέρος της παραλίας.

Εκτός όμως από τις καντίνες, μέχρι πρόσφατα υπήρχαν και τρία μεγάλα μαγαζιά - beach bar με οργανωμένους χώρους. Κάπου μέσα στο 2016 όμως τα δύο από αυτά κατεδαφίστηκαν, οπότε έμεινε μόνο το πρώτο, το οποίο θα το συναντήσετε αμέσως μετά το κάμπινγκ, που ήταν το μεγαλύτερο αλλά και το αρχαιότερο και προφανώς το μόνο νόμιμο. Όπως βλέπετε και στην πινακίδα της εισόδου, οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν για τους πελάτες και ο φραπές έχει 2 ευρώ μόνο.

Το συγκεκριμένο μαγαζί έχει και χώρους πρασίνου με τα τραπέζια και τις καρέκλες στο γρασίδι, κάτω από τη σκιά των δέντρων ή κάτω από ομπρέλες στα σημεία που δεν υπάρχει φυσική σκιά. Επίσης υπάρχει και εστιατόριο που από ό,τι είδα το προτιμούν πολλοί από τους παραθεριστές και λουόμενους, πίσω ακριβώς από τις ομπρέλες της παραλίας.


Όλη η παραλία του Δρέπανου είναι με ψιλή άμμο που συνεχίζει και μέσα στο νερό. Αυτό είναι βέβαια ο παράδεισος για τα παιδιά και τις οικογένειες, μιας μιας και τα νερά είναι πολύ ρηχά.


Αν και ρηχά τα νερά, τα παιδάκια χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή όταν βρίσκονται στο νερό. Έτσι στην παραλία εκτός από τα τραμπολίνο, που υπάρχουν δίπλα από το μαγαζί, υπάρχει και πύργος ναυαγοσώστη και όπως βλέπετε βρίσκεται στη θέση του και επιτηρεί το χώρο. Επίσης υπάρχουν και ντους σε κάποια σημεία που θα τα εντοπίσετε εύκολα.

Σε όσους αρέσουν τα παιχνίδια στην άμμο πάντως, στον Δρέπανο θα έχουν μια καλή ευκαιρία να διαγωνιστούν στις δημιουργίες τους:

Επίσης ένα σκηνικό που θα δείτε, ανάλογα με τη μέρα, να επαναλαμβάνεται σε όλον τον Δρέπανο είναι οι διάφοροι αλλοδαποί μικροπωλητές που πουλάνε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, από CD και γυαλιά ηλίου μέχρι τσάντες και άλλα διάφορα. Δε θα τους δείτε όμως αν υπάρχει περιπολικό εκεί κοντά. Τότε γίνονται καπνός.

Το καλοκαίρι υπάρχει καθημερινή φθηνή τακτική αστική συγκοινωνία με σύγχρονο λεωφορείο μεταξύ Δρεπάνου και Ηγουμενίτσας. Δρέπανο και Σταθμός ΚΤΕΛ στην πόλη είναι τα δύο άκρα της διαδρομής.

Το παρόν άρθρο είναι παλιό. Νεότερες πληροφορίες (2017) θα βρείτε ΕΔΩ
 
Share:

3 σχόλια:

  1. Οι πλανόδιοι αλλοδαποί πωλητές δεν είναι κάθε μέρα εκεί, αναλόγως. Φυσικά και όταν υπάρχει περιπολικό κοντά, δεν πλησιάζουν. Κάποιες φορές θα δείτε και λίγα φύκια να φτάνουν στο Δρέπανο. Καθαρή παραλία και νερά και οργανωμένα. Πριν την κατεδάφιση των 2 γνωστών beach bar απο τον Δήμο Ηγουμενίτσας λόγω οικονομικών θεμάτων και παρανομιών (παλευουν να εκμισθωσουν παλι τις δημόσιες εκτάσεις αν και για φέτος χλωμό) ήταν πιο καλά ακόμα. Η οδική σύνδεση με την Ηγουμενίτσα αν και με κάποιες στροφές αναγκαστικά, είναι πάρα πολύ καλή καθώς πριν 1-2 έτη έπεσε νεα ασφαλτος, πινακιδες κτλπ. Επίσης το καλοκαίρι υπάρχει καθημερινή φθηνή τακτική αστική συγκοινωνία με σύγχρονο λεωφορείο μεταξυ Δρεπάνου και Ηγουμενίτσας! Δρέπανο και Σταθμός ΚΤΕΛ στην πόλη είναι τα δύο άκρα της διαδρομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ πιστεύω ότι όταν υπήρχαν και τα άλλα δύο beacb bar που γκρεμίστηκαν, ήταν καλύτερα. Αν δεν τα καταφέρουν να λειτουργήσουν φέτος, ας είναι τουλάχιστον για του χρόνου, καλό θα είναι.
    Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία για το λεωφορείο από Ηγουμενίτσα. Θα φανεί χρήσιμη σε πολλούς αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο για τον Δρέπανο ανανεώθηκε. Θα το βρείτε και στα περιεχόμενα (μενού) ή απευθείας εδώ: https://epirus-beaches.blogspot.gr/2017/06/drepanos.html
    Επίσης υπάρχει ξεχωριστό άρθρο για το Κάμπινγκ Δρέπανος καθώς και καινούργιο άρθρο για το Μακρυγιάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάζετε να αφήσετε το σχόλιό σας. Μια παρατήρηση, διόρθωση, αξιολόγηση ή, ακόμα καλύτερα: ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Φωτογραφίες μπορείτε να ανεβάσετε στη σελίδα μας στο Facebbok: https://www.facebook.com/EpirusBeaches/

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας, Αλωνάκι, Μύτικας, Φάρος.
ΚΑΝΑΛΙ: Δάσος Μονολιθίου, Νικόπολις club, Μονολίθι, Τσούκες, Κανάλι Hotel.
ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ
: Preveza Beach Hotel, Ακρωτήρι, Κάμπιγκ Αστερίας, Λεύκα.
ΛΥΓΙΑ
: Αρτολίθια, Ριζά, Κάμπινγκ Κοράλι, Κάμπιγκ Ακρογιάλι, Χειμαδιό, Βράχος-Λούτσα
ΑΜΜΟΥΔΙΑ
: Αλωνάκι, Σκάλα, Όρμος του Οδυσσέα.
ΠΑΡΓΑ
: Αη-Γιαννάκης, Λίχνος, Πίσω Κρυονέρι, Κρυονέρι, Βάλτος, Σπαρτίλα, Άγιος Σώστης, Σαρακήνικο.
ΠΕΡΔΙΚΑ: Μέγα Ντράφι, Αγία Παρασκευή, Αγκάλη, Καμίνι, Κάμπινγκ Σοφάς, Αρίλας, Σταυρολιμένας, Καραβοστάσι, Πράπα Μάλι.
ΣΥΒΟΤΑ
: ΔΕΗ, Ζέρη, Torre a Mare, Γαλλικός Μόλος, Πισίνα, Μπέλα Βράκα, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μεγάλη Σπηλιά.
ΠΛΑΤΑΡΙΑ: Γάτα, Κάμπινγκ Καλάμι, Ελιά, Κόκκινος Βράχος, Πλαταριά Beach Hotel, Κάμπινγκ Έλενα, Πλαταριά, Κάμπινγκ Ναυτίλος.
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κάμπινγκ Δρέπανος, Δρέπανος, Μακρυγιάλι, Μπούκα.
ΣΑΓΙΑΔΑ
: Λωρίδα, Στροβίλι, Κεραμίδι.
ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook για να μην χάνετε τις ενημερώσεις:

Μπούκα (Θεσπρωτίας)

Translate - Μεταφραση

LIKE ΣΤΟ FACEBOOK